Programmeer-app Codea voor iPad krijgt veel nieuwe functies

Codea verscheen in oktober 2011 onder de naam Codify. Het is een app waarmee je met de Lua-programmeertaal eigen apps en games kunt maken. Het werkt op een simpele manier met blokken code, die je naar eigen wens kunt aanpassen en aanvullen. Tegenwoordig heet de app Codea, maar het werkt nog steeds op dezelfde manier. […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

codea ipadCodea verscheen in oktober 2011 onder de naam Codify. Het is een app waarmee je met de Lua-programmeertaal eigen apps en games kunt maken. Het werkt op een simpele manier met blokken code, die je naar eigen wens kunt aanpassen en aanvullen. Tegenwoordig heet de app Codea, maar het werkt nog steeds op dezelfde manier. Versie 1.5 van de app is vandaag verschenen en bevat een flinke lijst met verbeteringen, zoals een nieuw parameter-systeem om knoppen, kleurkiezers, tekstvakken en meer te maken voor de Codea-zijbalk. Er zit ook een Nederlands tintje aan de app: in Codea 1.5 zijn twee nieuwe vector sprite packs van het Nederlandse Kenney.nl toegevoegd.

codea codeDe Code Editor van de app is compleet vernieuwd en heeft ingebouwde API-handleidingen gekregen. Op het hoofdscherm vind je een nieuw Tools-menu om je assets te beheren en er zit een nieuwe BlendMode-functie. Om de nieuwe versie te vieren is Codea momenteel voor half geld verkrijgbaar: €4,49. Om te kijken wat je met Codea zoal kunt maken kun je eens een blik werpen op Cargo-Bot, een gratis iPad-puzzlegame die ermee gemaakt is. In Cargo-Bot moet je een robot leren om kratten te verschuiven.

Om Codea te kunnen gebruiken moet je de Lua-programmeertaal onder de knie krijgen. Dit is een simpele programmeertaal die niet teveel gebruik maakt van symbolen en daarom volgens de makers perfect samengaat met de iPad.

Downloaden: Codea (€4,49, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2013, 10:11
Categorie Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.