Volume Purchase Program voor apps gestart in de VS

Apple is restart met Volume Purchase Program, een manier om meerdere licenties voor apps te kopen. Het is bedoeld als B2B-oplossing voor bedrijven.

iphone-business-pricingApple is vanaf vandaag gestart met het Volume Purchase Programm voor de App Store. Het houdt in dat bedrijven meerdere exemplaren van apps kunnen kopen via één iTunes-account. Normaal is dat niet mogelijk: je kunt een app maar eenmalig kopen en hebt steeds een ander iTunes-account met een andere gekoppelde creditcard (of andere betaalmethode) nodig om meermaals te kopen.

Het programma was eerder al aangekondigd op de website van Apple. Voorlopig is de bulkverkoop van apps alleen mogelijk voor bedrijven in de VS.

Je kunt echter niet zomaar beginnen: je moet je contactinformatie invullen en je Dun & Bradstreet-nummer (D-U-N-S). Daarnaast moet je de gegevens van je zakelijke creditcard bij de hand hebben. Het systeem werkt als volgt: je koopt bijvoorbeeld 12 licenties voor een bepaalde app, die je binnen een bedrijf wilt gebruiken. Na het afrekenen krijg je twaalf inwisselcodes (redemption codes) waarmee medewerkers de app kunnen downloaden. Je kunt ze via e-mail of via een interne website beschikbaar stellen aan de medewerkers. Het systeem werkt zoals promocodes, waarbij je ook een code moet inwisselen om de app vervolgens zonder verdere kosten te kunnen installeren.

business volume program

Daarnaast gaat Apple B2B-ontwikkeling voor bedrijven mogelijk maken. Ontwikkelaars kunnen daarmee makkelijker maatwerkapps voor bedrijven maken en aanbieden.

Op de website van Apple is meer informatie te vinden hoe het werkt. Zie ook: Apple kondigt zakelijke bulkverkoop en B2B-programma voor apps aan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2011, 8:35
Categorie Uncategorized
Onderwerpen verkopen, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.