Volkskrant-uitgever werkt aan iPad-applicaties voor meerdere kranten

Volkskrant-uitgever De Persgroep is van plan een serie iPad-apps uit te brengen waarmee je kranten als AD, Volkskrant, Parool en Trouw op de iPad kunt lezen.

volkskrantDe Persgroep is bezig met iPad-applicaties voor alle krantentitels die ze op de markt brengen. De verwachte oplevering is in de loop van september. De Persgroep is onder andere uitgever van De Volkskrant, Trouw, AD en Het Parool. Een deel van de titels kun je momenteel al via PressReader op de iPad lezen. Achter PressReader zit een Canadees bedrijf, dat 1.500 kranten verkoopt. De Persgroep wil echter een serie eigen apps gaan maken, gekoppeld aan losse kranttitels.

“De app wordt exclusief ontworpen voor betalende lezers die er hun dagelijkse krant willen op lezen”, zegt Hans de Ridder, redactiemanager van de Persgroep. “Niet voor mensen die op zoek zijn naar de stukken op de gratis toegankelijke websites van de Persgroep. Die worden, zo ver ze dat nog niet zijn, geschikt gemaakt voor de iPad. Dan denk ik vooral aan Flash bijvoorbeeld.” De Persgroep heeft het Belgische ICT-bedrijf Digit Media ingeschakeld om de kranten-apps te maken. Aanvankelijk zullen de apps identiek zijn qua uiterlijk en content, maar daarna worden ze per krant verder ontwikkeld. De app van de Volkskrant gaat er dus anders uitzien dan die van het AD.

Je kunt met de app tegen betaling een dagelijkse krant lezen, net zoals al mogelijk is bij de app van NRC Handelsblad. Gekochte kranten zijn offline te lezen en te bewaren. Er is keuze uit een traditionele krantenlayout of een weergave die is aangepast voor de iPad. Ook voor andere platformen (zoals Android) wil De Persgroep applicaties ontwikkelen, gericht op een compleet nieuwe vorm van krantenlezen.

Tipgever: Harold

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2010, 16:13
Categorie Uncategorized
Onderwerpen ipad, kranten, persgroep, volkskrant

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.