Volg Wimbledon 2010 op je iPhone

Wimbledon staat weer voor de deur. Er zijn een aantal apps voor dit Grand Slam-tennistoernooi in de App Store te vinden en we pikken er twee uit: de officiële gratis app en een betaalde app.

Wimbledon_logoSportliefhebbers kunnen deze weken hun hart ophalen. Het WK is in volle gang, de Tour de France staat voor de deur en vandaag begint het oudste tennistoernooi ter wereld: Wimbledon. Het grandslamtoernooi wordt beschouwd als het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld en dan kan een iPhone-app om ervan op de hoogte te blijven natuurlijk niet ontbreken. Er zijn op dit moment een aantal van die apps in de App Store te vinden, waarvan we er twee uitpikken. De officiële, gratis Wimbledon-app van de All England Lawn Tennis Club en een betaalde app, gemaakt in opdracht van Sportsflash.

Bij het openen van de officiële Wimbledon-app heb je de keuze uit twaalf menuonderdelen. Scores laat je de tussen- en eindstanden van de wedstrijden zien en met Radio kun je kiezen tussen Radio Wimbledon (verslag, muziek en interviews) of een liveverslag van de wedstrijden die op Centre Court en Court No. 1 worden gespeeld. De radio blijft zolang je de app open hebt staan op de achtergrond draaien, zodat je kunt blijven luisteren terwijl je het nieuws leest.

Verder kun je het schema, de loting en video’s van de hoogtepunten van de dag bekijken. In de spelersbio vind je algemene informatie over alle deelnemende spelers, waardoor je bijvoorbeeld nog even kan checken hoe vaak Roger Federer Wimbledon nu ook alweer had gewonnen. Ook zijn de tweets van de spelers met een Twitter-account in de app verwerkt. Als laatste is er voor de bezoekers een zogenaamde Event Guide met een plattegrond van het tennispark, een opsomming van alle faciliteiten op Wimbledon en reisinformatie.

beginscherm Wimbledon 2010Radio Wimbledon 2010News Wimbledon 2010

Sportsflash maakte al apps voor de eerder dit jaar gespeelde Grand Slams van de Australian Open en Roland Garros. De app van Sportsflash lijkt op het eerste gezicht iets minder uitgebreid dan de officiële Wimbledon-app, want je hebt in totaal keuze uit vijf menuonderdelen. Wanneer je de app opent zie je meteen alle wedstrijden die op die dag worden gespeeld en van de wedstrijden die al bezig zijn wordt de tussenstand getoond. Wanneer je een wedstrijd selecteert, zie je het onderlinge resultaat en de recente vorm van de twee spelers. Ook kun je het schema bekijken – wat overigens een beetje onhandig gedaan is, want de volgende ronde wordt pas toegevoegd als de spelers die tegen elkaar moeten spelen bekend zijn. Verder zijn in deze app ook spelersprofielen, een kaart van het park en nieuwsberichten aanwezig.

Beginscherm Wimbledon 10Spelersprofiel Wimbledon 10News Wimbledon 10

Samenvattend bieden beide apps een goede manier om Wimbledon te volgen op je iPhone. Wel moet gezegd worden dat de officiële Wimbledon-app sneller en uitgebreider is. Daarom heeft de betaalde app van Sportsflash niet echt een meerwaarde.

Downloaden: Wimbledon 2010 (Gratis)
Downloaden: Wimbledon ’10 (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2010, 14:08
Categorie Sport
Onderwerpen applicaties, tennis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.