Voetbal International iPhone-app verstuurt nu gratis pushberichten

VI of Voetbal International voor iPhone is in versie 6.0 klaar voor Eredivisie-seizoen 2013-2014, met gratis pushberichten en transfers.

Voetbal International iPhone iPadDe nieuws- en livestanden-app Voetbal International voor de iPhone en iPad is bijgewerkt naar versie 6.0 en rond deze tijd van het jaar betekent dat maar één ding: de applicatie is aangepast voor het nieuwe voetbalseizoen. VI benadrukt dat je de app ‘ volledig GRATIS’ kan updaten. Dat betekent voor het eerst in jaren dat je ook gratis pushberichten van livestanden van wedstrijden uit onder andere de Eredivisie kan ontvangen, zodat je op de hoogte blijft van goals, kaarten en wissels. De applicatie heeft bovendien een flinke metamorfose gekregen.

Een zwart logo, zwarte balken boven in beeld en zelfs de drie uitgelichte nieuwsberichten van dat moment gaan geheel in zwart gehuld. Maar de grootste visuele verandering vindt plaats in de nieuwsberichten. Door een verandering van lettertypes, heeft de app bijna een Android-achtige uitstraling. Daarbij moet meteen vermeld worden dat de nieuwe normale tekstletter wel erg licht is. Onder normale omstandigheden valt hij al een beetje weg tegen de witte achtergrond, maar met zonlicht op het scherm wordt het nog lastiger om een bericht te lezen. Er zijn helaas geen opties om het aan te passen.

Voetbal International nieuwsberichten Voetbal International livestand wedstrijdverloop

Het menu aan de linkerkant is ook geheel vernieuwd en kleurt voortaan licht- in plaats van donkerblauw. De knoppen zijn vele malen groter en leiden bovendien naar een nieuw tabblad: matchcenter. Daarin zie je van elke dag het speelprogramma met wedstrijden binnen de competities die je volgt. Behalve de optie ‘mijn matchcenter’ kan je ook kiezen voor het algemene tabblad matchcenter: daarop staan alle te verspelen wedstrijden vermeld. De wedstrijdinformatie is soepeler te bedienen geworden in VI 6.0. Je veegt makkelijk tussen voorbeschouwing (met mogelijkheid de winnaar te voorspellen), de opstelling van beide ploegen, het wedstrijdverloop en uitgebreide wedstrijdstatistieken. Niet alleen de livestanden zijn vanaf deze versie voor iedereen beschikbaar: ook de transfers zijn gratis inzichtelijk. Je kiest uit alle transfers of alleen die van de Eredivisie.

De VI-app is niet alleen qua uiterlijk op de schop gegaan: hij voelt ook sneller en start vlot op, wat zeker welkom is vanuit pushberichten van livestanden. Niet alle functies werken verder nog naar behoren: bij de clubpagina’s tref je geen nieuws en de blauwe knop rechtsboven in beeld waarmee je zou moeten inloggen met je VI-account, werkt ook niet. Het is nog onbekend welke functionaliteit daarachter schuil gaat.

Downloaden: Voetbal International (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2013, 12:15
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen voetbal, voetbal international

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.