VIVA, Veronica Magazine en Uit genomineerd voor beste uitgeefapp

Tijdens het Nationaal Uitgeverscongres zullen de prijzen voor de beste uitgeefapps worden uitgereikt. Er zijn drie genomineerden: VIVA, Veronica Magazine en Uit.

mediafacts genomineerdenVIVA, Veronica Magazine en Uit zijn genomineerd als beste uitgeefapp van Media Facts. De winnende app zal worden uitgereikt op 16 juni tijdens het Media Facts Nationaal Uitgeverscongres in DeFabrique in Utrecht. Ondergetekende zal de prijs uitreiken, als juryvoorzitter. In de vakjury zaten verder nog: Hans Janssen (CEO van Woodwing), Thomas Engel (directeur van ontwikkelbedrijf The Saints) en Rob van Bracht (designer, gespecialiseerd in art direction voor de iPad). Vrijwel alle bekende tablet-uitgeefapps waren ingediend, van Autoweek tot Bright Screenzine en van Telegraaf HD tot NU.nl. Ook Vrij Nederland, FD Persoonlijk en nieuwe apps als Tablisto en Leeuwarder Courant HD deden mee. Alle apps waren tevoren thuis uitgeprobeerd en beoordeeld, waarbij apps als Autoweek en Bright net buiten de nominaties vielen. Veronica Magazine, VIVA en Uit werden door de vakjury als beste beoordeeld. Ze presteerden het beste op de gestelde criteria.

De uitgeefapps werden op de volgende criteria beoordeeld:

  • Mate van verrijkte content
  • Design: biedt de app een eigen design voor de tablet, of is deze gebaseerd op de opmaak van het papieren medium van het merk?
  • Functionaliteit: stabiliteit, helderheid van navigatie, etc.
  • Businessmodel: biedt het businessmodel ten minste zicht op een gezonde exploitatie als de tablet binnen enkele jaren een massamedium is geworden?

De iPhone-app van het Amsterdams Uitbureau haalde als enige smartphone-app de top 3. De app toont overzichtelijk het actuele culturele aanbod van Amsterdam. Alle culturele locaties zijn in de app vertegenwoordigd en de app bevat tal van functionaliteiten en zoekfuncties. Veronica Magazine combineerde een magazine met een tv-gids, die makkelijk te navigeren is en voorzien is van vernuftige functies. En VIVA besloot een totaal speciale uitvoering van het tijdschrift te ontwikkelen, dat elke maand is voorzien van interactieve extra’s. De jury zal op 16 juni tijdens het congres een toelichting geven op de genomineerde apps, waarna de prijsuitreiking voor de winnende app zal volgen.

Tijdens het Nationaal Uitgeverscongres komen nog meer onderwerpen aan de orde. Centrale vraag tijdens het congres is: hoe moeten uitgevers de gezamenlijkheid van de mediakanalen – en daarbinnen social media – inzetten om moderne mediagebruikers te bereiken, boeien en binden? Keynotesprekers uit binnen- en buitenland komen langs, waaronder Rebecca McPheters, de bedenker van iMonitor. Hiermee kunnen uitgevers zien wat wel en niet werkt. Een andere topspreker is Christian van Thillo, CEO van De Persgroep. Hij zal ingaan op de strategie ten aanzien van de kranten en magazines binnen zijn imperium.

Inschrijven kan nog steeds: Nationaal Uitgeverscongres

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2011, 21:01
Categorie Uncategorized
Onderwerp veronica

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.