Vimeo neemt videoanimatie-app Echograph over

Vimeo heeft Echograph overgenomen, een app waarmee je animated gifs en geanimeerde filmpjes kunt maken. Het lijkt op Vine, Cinemagram, Lightt en soortgelijke diensten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

echographEchograph was eerder vandaag nog in iCulture Deals te vinden, maar dat is niet het enige waardoor de app vandaag in het nieuws is. Echograph is overgenomen door Vimeo. Het maken van geanimeerde plaatjes lijkt daarmee de nieuwste hype voor grote techbedrijven te zijn geworden. Eerder kondigde Twitter de videodienst Vine aan en het zal ons niet verbazen als Facebook straks aankondigt dat ze Cinemagram of Lightt hebben ingelijfd.

… of dat ze in eigen huis iets soortgelijks hebben ontwikkeld. Lange filmpjes opnemen is niet meer van deze tijd. Een filmpje moet maar een paar seconden duren en het liefst ook een grappige animatie bevatten. Echograph kan dat: ze werden door Wired al eens ‘de Instagram van animated gifs’ genoemd, al beginnen we wel wat moe te worden van dergelijke betitelingen. Of er ook bedragen à la Instagram over de tafel zijn gegaan (Facebook betaalde $1 miljard), wil Vimeo niet verklappen. Wel hebben ze aangekondigd dat de app (voorheen €2,69) voortaan gratis te downloaden zal zijn. Gemaakte filmpjes kun je direct delen met Facebook en Twitter… en binnenkort vast ook via Vimeo. Het leuke is trouwens dat je de gemaakte animaties meteen kunt hergebruiken in apps als Final Cut, Keynote en iBooks Author

Downloaden: Echograph (gratis, was €2,69, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2013, 17:34
Categorieën Fotografie en video, Sociaal netwerken
Onderwerpen graphics, vimeo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.