Video’s van Khan Academy nu op iPhone te bekijken

Khan Academy heeft de iOS-app vernieuwd waardoor je nu ook educatieve video's op de iPhone kunt bekijken.

khan-academy-salmar-khanKhan Academy is een vernieuwer in onderwijsland. In plaats van dure cursussen waarbij je in een bedompt zaaltje naar een docent moet luisteren biedt Khan Academy alles online aan. En het is nog gratis ook. Investeerders zien het wel zitten, want het bedrijf achter Khan Academy heeft recent 5 miljoen dollar opgehaald voor verdere ontwikkeling. Er zijn al 440.000 abonnees op het YouTube-kanaal en met 210 miljoen views kun je het wel een succesnummer noemen. De iOS-app heeft nu een update gekregen, waardoor je vanaf je iPhone toegang krijgt tot meer dan 3.500 educatieve video’s.

De app bevat video’s over onderwerpen als wiskunde, sterrenkunde, scheikunde, biologie, natuurkunde maar ook menswetenschappen. De app was voorheen al op de iPad te gebruiken en biedt daar ook iets meer functies. Zo kun je video’s offline opslaan en zijn er meer opties om de leerstof te bestuderen. Waarschijnlijk is dit gedaan omdat de tablet meer wordt gezien als educatief hulpmiddel dan de iPhone.

khan app iphoneOp de iPhone zullen mensen de filmpjes meer gebruiken om snel even iets op te zoeken. Wat zijn matrices ook alweer? Je kijkt een filmpje van 10 minuten en je hebt je kennis van de middelbare school in één keer opgefrist. De filmpjes vereisen wel dat je goed Engels kunt verstaan.

Met de iPhone-app kun je filmpjes kijken en notities maken. Salman Khan richtte Khan Academy in 2006 op, met als doel om educatieve lessen te maken, die voor iedereen toegankelijk zijn. Zo kunnen arme mensen uit bijvoorbeeld India of China die zich geen Stanford-opleiding kunnen veroorloven toch aan hun persoonlijke ontwikkeling werken. Je kunt een badge verdienen door lessen te volgen. Bill Gates is fan van Salman Academy: hij haalde tijdens een TED-toespraak Salman Khan op het podium (zie hierboven) om te vertellen over de toekomst van het onderwijs. Khan was voorheen analist bij een hedgefonds.

Downloaden: Khan Academy (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Fotocredits: jurvetson, Creative Commons-licentie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2012, 14:49
Categorie Onderwijs
Onderwerp onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.