Verzekeraars maken autoschade melden vanaf de iPhone mogelijk

Autoschade melden met de iPhone is mogelijk dankzij de webapplicatie Mobielschademelden die voor elke smartphone geschikt is. De link en details vind je in dit artikel.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Mobielschademelden voor de iPhoneHet Verbond van Verzekeraars in Nederland heeft een webapplicatie uitgebracht waarmee je autoschade kan rapporteren. Het portaal, Mobielschademelden.nl, moet de verzekeringspapieren in de auto in eigen land overbodig maken. Je start de applicatie en doorloopt in tien minuten een aantal vragen over het ontstaan van de schade, de schade zelf en persoonlijke gegevens van de betrokken partijen. Je hebt slechts één telefoon met internet nodig om het digitale formulier te doorlopen.

De app houdt er rekening mee dat je in een haastige situatie kan zitten terwijl je de schade opmaakt. Zo verzoekt het formulier je eerst de telefoonnummers van eventuele getuigen door te geven, alvorens verder te gaan. De app maakt onderscheid tussen vijf verschillende soorten schade: aanrijding, diefstal of vandalisme, parkeerschade, ruitschade en overig. Als er sprake is van een ongeluk met twee betrokken partijen, moet eerst de meldende partij zijn of haar gegevens invoeren en dan de betrokkene.

Nadat het formulier is ingevuld, krijgt de betrokkene een sms op zijn of haar mobiel. Dat bericht bevat een code dat onder het formulier moet worden ingevuld en doet dan dienst als digitale handtekening. Als die is gezet, kan de schademelding worden afgerond en krijgen beide partijen een bevestiging per sms.

Directeur Richard Weurding van de Verbond voor verzekeraars zegt tegenover Autoblog dat de webapplicatie zo’n twintig minuten invultijd moet besparen ten opzichte van papier. Hij hoopt dat zeventig procent van alle schadegevallen op termijn wordt afgehandeld met mobiel internet. Na Nederland moet de methode ook erkend worden in Europa, hoopt hij.

Verzekeraars Interpolis en Allsecur hebben al een tijdje apps om autoschade mee op te nemen. Ook CZ Reishulp en de app Schadehulp kunnen je op weg helpen bij schade. Met Mobielschademelden kan er schade wordt gerapporteerd ongeacht de verzekeraar en ongeacht de smartphone.

Directe link: Mobielschademelden.nl

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2011, 10:59
Categorie Nederlandse apps
Onderwerpen uitgaven, webapp, zorgverzekering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.