Anti-loss System HD: klappen om je iPad terug te vinden

Anti-loss System HD is een iPad-applicatie waarmee je de iPad kan vinden als je fluit of klapt. Voorwaarde is wel dat je de app op de achtergrond hebt aanstaan.

Anti-loss System HD app iPad kwijtrakenVanaf morgen kun je met iOS 5 je iPad bijna niet meer kwijtraken op grote afstand. Met de al bestaande Find My iPhone-functie en de nieuwe Find My Friends-app van Apple kun je dan vanaf elk apparaat met internetverbinding zien waar je iPad is. Maar wat als je zeker weet dat de iPad gewoon in huis ligt en je hem nóg niet kan vinden? Anti-loss System HD reikt een oplossing aan. Met de app geïnstalleerd, hoef je maar in je handen te klappen om de tablet terug te vinden.

Anti-loss System HD heeft het icoontje van een alarmlichtje dat je aan een sleutelbos hangt. De applicatie is zelfs in die stijl opgemaakt. In beeld zie je het alarmlichtje in de verpakking op een plek op het bureau waar normaal de iPad zou moeten liggen. Er slingeren oordopjes omheen, er ligt een ontkoppelde oplader en het bakkie pleur moet vooral niet over het fraaie Apple-toetsenbord vallen.

Draai de verpakking van het alarmlicht om en de ware aard van het beestje onthult zich. Anti-loss System HD optiesEr zijn drie opties: gevoeligheid van het afgaan, het alarmsignaal dat de iPad maakt en het aantal keer dat je moet klappen om het signaal te laten aanslaan. Daarna kun je fluiten of het vereiste aantal keer klappen om de iPad te traceren.

Het is niet zo dat Anti-loss System HD een functionaliteit aan de iPad toevoegt. Het terugvinden van de tablet doormiddel van fluiten of klappen kan alleen als de applicatie aan staat of aan heeft gestaan en nog op de achtergrond draait. Dat kan nog wel eens een probleem worden, want als je zo vergeetachtig bent om de iPad niet meer te vinden… denk je er dan wel aan de applicatie op te starten?

Downloaden: Anti-loss System HD (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2011, 14:56
Categorie Productiviteit
Onderwerp kwijt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.