Vergelijkend review: iPhone-applicaties over H1N1 (Mexicaanse griep)

Wie besmetting wil voorkomen en op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen rond de Mexicaanse griep kan in de App Store inmiddels meerdere iPhone-applicaties downloaden. Welke is de beste? Een vergelijking.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

varkensWe spreken momenteel over 2.384 slachtoffers in 24 verschillende landen. De varkensgriep, zoals het in de volksmond heet, grijpt om zich heen. Wie besmetting wil voorkomen en op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen kan in de App Store inmiddels meerdere iPhone-applicaties downloaden. De ontwikkelaars MarketWall.com, Black8 Studio, Reflect7, Oh My Brain, inc., PTAJ Marketing Inc., Sanken System Co., Ltd. en Mark Peterson hebben iPhone-applicaties uitgebracht over het virus. We hebben van elke applicatie een mini-review gemaakt.

Swine Flu

swine fluDeze applicatie is goed overzichtelijk, het geeft meteen weer hoeveel slachtoffers er zijn en hoeveel doden. Swine Flu geeft bij het opstarten de globale statistieken van het virus weer. Verder kan je doortikken naar Country Statistics, Prevention & Treatment, Symptoms en een infopagina over de applicatie zelf. Swine Flu niet veel meer dan er al in de kranten staat; alleen heb je het nu mooi gebundeld bij elkaar, om zo snel mogelijk een duidelijk overzicht te krijgen.

Care U-How to Prevent the Swine Flu

care uDeze applicatie is niet zozeer om je te informeren over de stand van zaken, maar meer hoe je de besmetting zo optimaal mogelijk tegen kan gaan. Het geeft tips zodat de kans klein blijft, dat jij besmet wordt. Het is een simpele applicatie die eigenlijk wel uitgebreider had gekund. Het is altijd fijn om alle informatie bij elkaar te hebben, maar hiervoor heeft de ontwikkelaar niet gekozen. In de App Store is de omschrijving van de applicatie nogal mager, omdat je het zelf moet uitzoeken hoe het werkt (het is tenslotte vrij simpele applicatie). Het is tevens de bedoeling dat je de tips doorspeelt naar je familieleden.

Swine Flu (Real-Time News, Tweets, Map, and Info)

swinefluDeze applicatie lijkt erg op Swine Flu van MarketWall.com. Het heeft hetzelfde doel: informeren en je up-to-date houden van de stand van zaken. Zo heb je onderin het scherm staan: Threat, News, Info, Map en Tweets. Bij Threat staan de statistieken (alleen van de Verenigde Staten), bij News vind je natuurlijk het nieuws en nieuwe ontwikkelingen rond het virus, bij Info vind je de Wikipediapagina van Swine Influenza, en bij Map zie je de besmette gevallen over de hele wereld. En bij Tweets vind je natuurlijk alle Twitter-berichten die hierover zijn gepubliceerd.

swineflu   swineflu   swineflu

Swine Flu Tracker

swineflu trackerSwine Flu Tracker van ontwikkelaar Oh My Brain, inc. Met deze applicatie kun je werkelijk alle ontwikkelingen en achtergronden rondom de varkensgriep volgen. Je kunt een overzichtskaart zien met daarop alle geconstateerde gevallen van de varkensgriep en ook op welke plaatsen er verdachte gevallen zijn ontdekt.

 Ook zie je hier een Locate Me knop zodat je kunt kijken of het bij jou in de buurt nog ‘veilig’ is. Verder kun je alles lezen over de symptomen en de achtergrondinformatie over het virus. Bij alerts zie je alles wat er getwitterd wordt met de hashtag #swineflu. Als laatste is er ook te zien welk alarmniveau de W.H.O. momenteel heeft ingesteld voor deze ziekte.

swineflu tracker   swineflu tracker

Swine Flu 101

swineflu 101Een erg uitgebreide applicatie voor je iPhone, vertelt ontzettend veel over het virus. De applicatie zelf is vrij simpel qua opzet, en het is mooi overzichtelijk. Je hebt ontzettend veel opties om te bekijken, onder andere geven ze via een torso weer hoe Swine Flu in zijn werking gaat, dat is erg educatief. Ook laat de applicatie een map zien met Outbreaks, zodat je kan zien waar de besmettingen zijn. Al met al een perfecte applicatie om te gebruiken.

swine flu 101   swine flu 101   swine flu 101

Swine Flu Guide – Including CDC updates, Swine Flu Information

swine flu guideDeze applicatie is speciaal ontwikkeld voor de mensen die zich willen verdiepen in de griep. Je hebt een tablad met vragen (in het Engels) die allemaal uitgebreid beantwoord worden. Voor de rest is het een redelijk simpele applicatie die niets extra’s te bieden heeft.

Flu RSS

flu rssDeze applicatie werkt met RSS en is in feite een RSS-reader. Je wordt hiermee op de hoogte gebracht van het laatste nieuws over de varkensgriep. Ook deze applicatie is zeer eenvoudig. Eventueel kun je instellen of je nog informatie wilt ontvangen over andere griepvarianten. Voor het zelfde geld (€0,79) kan je beter een andere varkensgriepapplicatie aanschaffen, want deze applicatie is relatief duur gezien de hoeveelheid informatie die je krijgt.

Conclusie

De beste applicatie is Swine Flu 101: deze applicatie is erg uitgebreid en is nog gratis ook. Een goede tweede is Swine Flu van Reflect7, maar daar moet je wel voor betalen (€0,79).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 2:40
Categorie Gezondheid en fitness

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.