Archimedes is een krachtige grafische rekenmachine

Rekenmachine app Archimedes is nog beter geworden, met ondersteuning voor het plotten van formules. Je kan de plotten eenvoudig aanpassen.

Archimedes grafische rekenmachine app iOSDe calculatorapp Archimedes is een grafische rekenmachine geworden. De applicatie van Nederlander Patrick Pijnappel blonk al uit in het geven van exacte antwoorden, maar kreeg in de nieuwe versie 2.0 een iOS 7-design en de mogelijkheid om te plotten. Zo zie je de lijnen, snijpunten en waardes van verschillende formules die je invoert. Je kan formules en lijnen direct aanpassen op verschillende manieren.

Je kan de plottekeningen aanpassen door de formule bovenin beeld bij te schaven, nieuwe waardes in te voeren of door de lijn op te pakken en te verslepen. Op het moment dat je een formule aanpast, zie je de lijnen er al op worden aangepast.

Archimedes formules plotten iPhone Archimedes iPhone calculator iOS

In versie 2.0 van Archimedes voor de iPhone en iPad zijn meer vernieuwingen doorgevoerd. De snelheid van de app ligt voortaan hoger, omdat numerieke berekeningen nu onafhankelijk van exacte berekeningen worden uitgevoerd. De numerieke nauwkeurigheid moet ook zijn toegenomen, en de app moet überhaupt meer berekeningen aankunnen. Archimedes kreeg ook een nieuwe Power Tips-sectie, met instructies en tips voor optimaal gebruik van de app.

Bekijk ook onze artikeltag ‘calculator’ voor meer ijzersterke rekenmachine-apps.

Downloaden: Archimedes (€4,49, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2014, 12:30
Categorieën Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerpen calculator, wiskunde

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.