Vandaag gratis iOS-apps: Pictoframe, Video to Panorama, Piano Scores en meer

Het duurt nog een paar uur tot de onthulling van de iPhone 4S, iPhone 5 of de software-toekomst van de iPhone. iPhoneclub zet alvast de leukste gratis aanbiedingen op een rij om de tijd door te komen.

Tijdelijk gratis voor de iPhone en iPod touchDe toekomst van de iPhone en iOS is nog enkele uren van ons verwijderd. Vanaf 19:00 uur vanavond wordt die pas uit de doeken gedaan en dus valt er nog wel wat tijd te verdrijven. Daarom zet iPhoneclub net als op elke zondag, de leukste vandaag gratis te downloaden apps in een overzicht. Daartoe behoren onder andere camera-effecten van picfx, fotolijstjes maken met PictoFrame, 150 gratis stukken bladmuziek met Piano Scores, video’s ombuigen tot een panorama-foto en een manier om Facebook-posts op te leuken.

Gratis vandaag PictoFrame iPhone iPod touchPictoFrame
Categorie: Foto en video
Was: €0,79

Er zijn tig applicaties op de iPhone waarin je foto’s van een randje en een effect kan voorzien, maar wat als je daarmee nog niet tevreden bent? Dan is PictoFrame een leuke app. Die bevat namelijk een handvol sjablonen waarin je twee tot vier foto’s in kwijt kunt. Je selecteert een sjabloon, dan een foto en die schuif je dan op de gewenste manier in het kader. Er zijn 32 sjablonen verdeeld over drie beeldverhoudingen, waaronder de hippe vierkante. De kleur van de rand om de foto’s heen kun je eenvoudig selecteren en het resultaat kan meteen gedeeld worden op Twitter, Facebook en Tumblr. Opslaan kan natuurlijk ook.

Video To Panorama iPhone iPod touchVideo to Panorama
Categorie: Diensten
Was: €0,79

Video to Panorama is zo’n app waarvan je jezelf afvraagt: hoe is het mogelijk? Je houdt de iPhone in horizontale stand, drukt op de record-knop en beweegt de telefoon naar links of naar rechts. Als je klaar bent, druk je stop en dan Use. Ziedaar: Video to Panorama transformeert je video-opname tot een panorama-foto. We trokken een cirkel in de eigen woonkamer en na een opname van 11 seconden zagen we die als lang uitgerekte foto terug, met alle details erop. Ja, er zijn wat vervormingen maar dit is een indrukwekkende manier om snel een omgeving in beeld te brengen.

Gratis picfx fotobewerking iPhone iPod touchpicfx
Categorie: Foto en video
Was: €1,59

Kleurenfilters zijn een leuk fenomeen. Ze kunnen een redelijke foto met een eenvoudig laagje er overheen opeens een stuk interessanter maken. Picfx biedt een verzameling van de op de iPhone zo populaire bewerkingsopties. Je kan een foto vierkant uitsnijden. Aan de onderkant van het scherm verschijnen boekjes met verschillende effecten, zoals Frames, klassieke filters, texturen, lighteffecten en ruimte-effecten. Daar los van staat een Stylish-knop waarmee je de kleurenbalans van de foto kan aanpassen. Zo zijn er in totaal genoeg mogelijkheden om een kiekje op te leuken.

Bbbler for Facebook iPhone iPod touchBbbler for Facebook
Categorie: Sociaal netwerken
Was: €0,79

Een standaardberichtje op Facebook plaatsen is ook maar zo standaard. Bbbler for Facebook biedt een groot aantal mogelijkheden om een bericht mee op te leuken, net zoals ‘vroeger’ kon op Hyves. Voor de applicatie moet je natuurlijk eerst inloggen met je Facebook-account. Vervolgens kun je updates schrijven en meteen voorzien van een poppetje met tekstballon en achtergrond, emoticons, emoji-tekeningen die uit toetsenbordtekens zijn opgetrokken en plaatsen. Vooral de poppetjes met tekstballonnen, die op Facebook terecht komen als afbeeldingen, zijn origineel en geinig.

150 Great Piano Scores iPhone iPod touch150 Great Piano Scores
Categorie: Muziek
Was: €1,59

Koren, coverbands en orkesten weten het al lang: bladmuziek is niet goedkoop. Een liedje kost al snel enkele euro’s per persoon. 150 Great Piano Scores wordt echter tijdelijk gratis aangeboden en biedt, zoals de naam al zegt, 150 stukken bladmuziek op de iPhone. De kleine notenbalken van het telefoonscherm lezen is bijna niet te doen, dus daarom heeft de app een ingebouwde ondersteuning voor AirPrint, zodat je de pagina’s eenvoudig uit de printer kan laten rollen. Wie die luxe niet heeft, kan de iPhone ook kantelen in horizontale stand en de pagina inzoomen door een pinch-to-zoom beweging. De app bevat onder meer muziek van Bach, Beethoven en Chopin.

KeySea iPhone iPod touchKeySea
Categorie: Diensten
Was: €0,79

KeySea is een bijzondere manier om je wachtwoorden ter plekke mee te genereren. Voor de applicatie zelf voer je een pincode en een reserve-wachtwoord op. Daarmee kom je de app binnen. Als je die hebt ingevoerd, kun je steekwoorden opgeven om een wachtwoord te genereren. Zie het zo: je maakt een account aan op een schimmige site. Je typt als steekwoord in de app schimmig. De app maakt een wachtwoord aan en kopieert die meteen naar het klembord. De volgende keer dat je hetzelfde steekwoord invoert, kopieert de app hetzelfde wachtwoord waarmee je dan kan inloggen. Je slaat de wachtwoorden zelf dus niet eens op en volgens de maker gebeurt dat ook niet in de code van de app. Het is een generator die ter plekke het steekwoord berekent en steeds met hetzelfde wachtwoord komt opzetten. Vergeet je pincode niet!

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2011, 13:55
Categorie Uncategorized
Onderwerpen aanbieding, gratis, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.