Van Dale-woordenboek Nederlands-Engels nu op de iPhone

Paragon gaat de woordenboeken van Van Dale via de App Store geschikt maken voor de iPhone. Op dit moment is het Nederlands-Engelse woordenboek al in de App Store te vinden.

paragon_van_daleParagon brengt via de App Store een eindeloze reeks woordenboeken uit: Bulgaars-Zweeds of Italiaans-Turks, elke denkbare combinatie is wel te vinden. Voor Nederlandse gebruikers is er nu een nieuwtje: Paragon heeft een licentie om de woordenboeken van Van Dale uit te brengen op de iPhone. Het eerste woordenboek dat zojuist in de App Store is verschenen, is Van Dale Nederlands-Engels & Engels-Nederlands. Het woordenboek bevat 44.000 begrippen en is voorzien van audio-uitspraken door Engelse native speakers. Er is geen internetverbinding nodig, want het complete woordenboek sla je offline op. Dat neemt zo’n 30 MB opslagruimte in beslag.

Je kunt een zoekgeschiedenis van de laatste 100 begrippen nakijken, kunt bij spelfouten een lijst met woordsuggesties en soortgelijke woorden te zien krijgen en kunt van het ene artikel naar het andere doorklikken via hyperlinks. Weet je niet hoe je een woord moet schrijven, dan kun je jokers gebruiken: een ‘?’ staat voor een missend symbool en een ‘*’ voor een missende letter. Op die manier kun je het woordenboek ook gebruiken om kruiswoordpuzzels op te lossen.

Omdat de aanschafprijs van €19,99 aan de hoge kant is voor een iPhone-applicatie (maar juist weer aan de lage kant als je de woordenboekprijzen van Van Dale in ogenschouw neemt) zullen we proberen om binnenkort een review van dit woordenboek te maken. Hopelijk gaat Paragon binnenkort ook de andere Van Dale-woordenboeken via de App Store uitbrengen, want er zijn vast veel mensen die op een goed Nederlands woordenboek voor onderweg zitten te wachten.

Van Dale woordenboek

Installeren: Van Dale Nederlands-Engels & Engels Nederlands (€19,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2009, 17:02
Categorie Diensten
Onderwerp woordenboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.