RedditNode: nieuwe iPhone-app voor de vergaarbak van internet

RedditNode is een nieuwe gratis iPhone-app om de vergaarbak van het internet mee te lezen: Reddit. De applicatie mist een login-optie, maar biedt meerdere subcategorieën aan, werkt snel en toont alle reacties eveneens.

RedditNode iPhone iPod touch iPad Reddit-appTypische internethumor, rare afbeeldingen en links naar schimmige websites die ogenschijnlijk in 1995 zijn ontworpen. Je kan Reddit zien als de internetknipselkrant voor rariteiten, verbonden aan een online gemeenschap die fanatiek reageert op elk spraakmakend artikel of plaatje dat erop wordt gezet. RedditNode is een nieuwe iPhone-app om Reddit mee te lezen. De applicatie gaat de strijd aan met de geliefde Reddit-app Alien Blue, is aangepast voor het iPhone 5-scherm en gratis te downloaden.


Reddit is geen netwerk waar je als beginner meteen je draai op vindt en dat geldt zeker ook voor RedditNode. De applicatie biedt bij binnenkomst meteen een eigen weergave van de voorpagina van de website, met kleine kopjes in blauwe, gelinkte tekst allemaal onder elkaar met daaronder een regeltje waarop je ziet hoeveel punten de link heeft verdiend en rechts het aantal reacties. Oh, en een fotootje ervoor als je geluk hebt. Onderin prijken vijf tabbladen om tussen te schakelen: Hot, New, Rising, Controversial en Top, die allen een andere artikelselectie laten zien. Als je weet dat een populair artikel op Reddit al snel een reactie of 150 uitlokt en dat je die allemaal kan teruglezen in de app – inclusief antwoorden in bewegende GIF-afbeeldingen, snap je dat je even zoet kan zijn met RedditNode.

Dan is de menuknop linksboven in het scherm echter onbesproken. Daar deelt RedditNode een tik uit aan Alien Blue, waar je subcategorieën op de site pas kan zien als je 1,79 euro neerlegt voor de in-app Pro-versie. RedditNode biedt meteen een gedeelte categorieën aan. Je kan de inhoud sorteren op alle berichten, voorpagina, Aww, afbeeldingen, politiek, wereldnieuws en berichten van Reddit zelf. Bovenin beeld kan je Reddit doorzoeken en met de Reddits-knop kan je de websites van verschillende afdelingen in de app bekijken. History houdt je laatste berichten bij en Favorites tenslotte je favoriete berichten, reacties en bijdrages. Je kan berichten eveneens delen op Twitter, Facebook, e-mail en doorsturen naar Instapaper. Toch is de app niet vollediger dan Alien Blue: als je reeds Reddit-gebruiker bent, mis je een mogelijkheid om in te loggen en reacties achter te laten.

RedditNode Reddit-app hot items RedditNode Reddit-app hoofdmenu

Als je Reddit even de kans geeft en door het drukke uiterlijk heen kijkt, heb je aan RedditNode een applicatie waar je nog veel meer uit kan halen dan bijvoorbeeld een Dumpert. Toch is het typisch dat ook deze nieuwe toepassing, net als Alien Blue, de website niet op een visueel interessante manier naar de iPhone kan vertalen.

Downloaden: RedditNode (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 oktober 2012 om 13:09
Onderwerpen
,
Categorie
Nieuws
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.