Unmechanical: sfeervolle nieuwe game voor iPhone en iPad

Unmechanical is een nieuwe platform-puzzelaar met een zwevende robot op de iPhone en iPad. Het heeft een duistere sfeer en goede soundtrack.

Unmechanical iOS-game roodFans van games met een mysterieuze sfeer hebben iets om over in hun handen te wrijven. Unmechanical is een nieuw actie-avonturengame voor de iPhone en iPad die vandaag is uitgekomen en draait om een kleine helikopterrobot. Je speelt het spel als een platformer waarin je zweeft, objecten optilt, puzzels oplost en gevaren ontwijkt. De game telt meer dan 30 levels, die Unmechanical zelf liever puzzels noemt. Het wordt gekenmerkt door experimentele muziek en duistere omgevingen van staal, rots, grijs en bruin.

Unmechnical zegt dus een puzzelspel te zijn, maar in de praktijk zal je juist vaak je behendigheid testen. Dat komt terug in het zweven boven objecten en vooral het vervoeren ervan. Dat doe je langs laserstralen, door nauwe gangetjes en richting knoppen die je moet omzetten. Een ander moment richt je laserstralen zo via spiegels dat je een deur kan openen (dat zagen we al eerder in de eveneens mysterieuze iOS-game Shardlands). De volgorde waarin je cargo vervoert en handelingen uitvoert, kan je wel gerust een puzzelelement noemen.

Unmechanical iPad iPhone mysterieuze gameOntwikkelaars Talawa Games en Teotl Studio zijn in ieder geval eerlijk als het op de speelduur van Unmechanical aankomt. Het spel biedt ‘meer dan drie uur puzzel- en verkenningsplezier’ en hoewel dat een ideale lengte kan zijn voor een avontuur dat niet teveel in herhaling valt en memorabel is, is dat aan de korte kant. Zeker gezien de huidige introductieprijs een introductiekorting van 25 procent is, is Unmechanical niet het goedkoopste spelletje voor de iPhone en iPad. Voor dat geld krijg je wel een naar het Nederlands vertaald avontuur met bijzondere muziek en een lekker eigenzinnige sfeer.

Downloaden: Unmechanical (€2,69 ter introductie, universeel, iOS 4.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2013, 13:32
Categorie Games
Onderwerpen avonturengame, gameloft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.