iculture-biz
iCulture Biz

LinkedIn-app voor iOS breidt zoek- en ontdekfuncties uit

LinkedIn heeft een update uitgebracht van de iOS-app, met daarin betere zoekfuncties en kijken of je
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

linkedin-zoekenLinkedIn ziet zichzelf liever niet als een cv-database, maar als een sociaal netwerk én een nieuwsbulletin met allerlei zakelijke nieuwtjes. Afgelopen april kwam er een compleet vernieuwde app uit die voor het eerst volledig in het Nederlands beschikbaar was en nu is het tijd voor de eerste kleine update daarvan. De belangrijkste toevoeging is de nieuwe zoekfunctie, waarmee je nog beter mensen, banen, bedrijven en groepen kunt vinden. De LinkedIn-app had altijd al een zoekvak om mensen te vinden (zie screenshot van vorige versie). De vernieuwde zoekfunctie graaft echter dieper en kan ook zoeken naar een baan met dat ene, unieke trefwoord.

LinkedIn beveelt in de update-omschrijving het zoeken naar een baan via de app nog eens extra aan. Het zoeken zou bovendien een stuk sneller zijn geworden. Een tweede verbetering in de app is de mogelijkheid om jezelf te vergelijken met iemand anders. Dat komt bijvoorbeeld van pas als je op het punt staat iemand te ontmoeten en wilt kijken of je misschien dezelfde interesses hebt of op dezelfde school hebt gezeten. Opmerkelijk is dat de nieuwe functies alleen gelden voor de iPhone-versie van de app. De iPad-versie heeft in deze update alleen bugfixes gekregen.

Vanaf het najaar zullen we het logo van LinkedIn vaker terugzien, want Apple heeft gezorgd voor diepere integratie van het zakelijke sociale netwerk in OS X Mavericks. De kans dat het aan iOS 7 wordt toegevoegd is groot; de eerste sporen zijn al in de code ontdekt. Als het doorgaat kun je straks makkelijker interessante artikelen en statusupdates delen met je zakelijke contacten vanuit apps van derden.

Downloaden: LinkedIn (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2014, 11:45
Categorieën Sociaal netwerken, Zakelijk
Onderwerpen iculture biz, linkedin

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.