Uitzending Gemist 1,5 miljoen keer gedownload op iPhone en iPad

Uitzending Gemist is meer dan 1,5 miljoen keer download op iPhone en iPad. De applicaties zorgen inmiddels voor 25 procent van alle streams.

Uitzending Gemist icoonUitzending Gemist wordt steeds populairder, ook op mobiel. Dat maakt de Publieke Omroep vandaag bekend in een persbericht. In 2012 werd Uitzending Gemist in 25 procent van alle gevallen geraadpleegd op een mobiel of tablet. Dat was het jaar ervoor nog 15 procent, waarmee dus nu een duidelijke groei zichtbaar is op draagbaar gebruik. De universele app voor de iPhone en iPad wordt het meest gebruikt.

Uitzending Gemist zag haar apps voor telefoons en tablets in totaal 2,5 miljoen apparaten geïnstalleerd worden. De applicatie op de iPhone en iPad voert de lijst aan met 1,5 miljoen downloads. Android volgt met 857.260 downloads, Windows 8 hobbelt er voorlopig achteraan met een marginale 46.830 downloads. Daarbij moet wel gezegd worden dat het besturingssysteem nieuw is en de app in oktober vorig jaar werd uitgebracht. In totaal werd Uitzending Gemist op alle platformen, ook niet-mobiel, 50 procent meer bekeken dan in 2011.

Ondanks de sterke toename van de mobiele streams naar 25 procent, valt de waarde nog erg tegen in vergelijk met snelle nieuwsdiensten. Zo wordt NU.nl, de grootste nieuwssite van Nederland, bijvoorbeeld in meer dan de helft van de gevallen mobiel geraadpleegd.

De tiener-soapserie SpangaS werd het meest opgevraagd met Uitzending Gemist, met 10 miljoen opgestarte streams. De Wereld Draait Door (10 miljoen), NOS Journaal (6,9 miljoen), Boer Zoekt Vrouw (6,5 miljoen) en Het Klokhuis (5,7 miljoen) maken de top 5 af. In totaal heeft Uitzending Gemist een archief van 350.000 uitzendingen opgebouwd. Uitzendingen blijven echter niet meer dan tien dagen na het op televisie uitzenden beschikbaar.

Voorlichter Gerald van der Wijngaart van de Publieke Omroep drukt iPhoneclub.nl op het hart dat de universele iOS-app binnen enkele weken moet zijn voorzien voor ondersteuning van het scherm van de iPhone 5 en de nieuwste generatie iPod touch.

Downloaden: Uitzending Gemist (gratis, universeel, iOS 4.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2013, 13:32
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen cijfers, uitzending gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.