Twitterspel Tweet Land verschijnt op 31 januari voor de iPhone

De iPhone-game Tweet Land zal op 31 januari uitkomen. Door Twitter aan de game te koppelen, gebeuren er willekeurige dingen in de spelwereld. Tweet iemand een woord, dan zorgt dit voor een gebeurtenis.

Tweet LandHet spel Tweet Land werkt hand in hand met Twitter: verschijnt er een tweet met een bepaald sleutelwoord op het sociale netwerk, dan zorgt deze ervoor dat er dingen gebeuren binnen de spelwereld. Komt het woord ‘meteor’ bijvoorbeeld voorbij, dan stort er een meteoor neer op de weg waar je overheen racet. De ontwikkelaar heeft laten weten dat de game op 31 januari uit zal komen.

In Tweet Land rijd je in een rode auto door een pixelwereld, waar je verkeer moet proberen te vermijden. Dat lijkt makkelijk, totdat tweets de spelwereld vervuilen en verschillende obstakels je kant opslingeren. Wanneer dit gebeurt zie je bovenin het scherm wie er een gevaarlijk sleutelwoord heeft getweet. Na een level zie je een volledig overzicht van de volledige tweets die ervoor zorgden dat je level moeilijker werd gemaakt.

Tweet Land begon ooit als een project op de website Kickstarter, waar de game uiteindelijk genoeg geld wist in te zamelen. Het spel staat vanaf 31 januari in de App Store en zal dan €1,59 kosten. Een Lite-versie volgt ook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2012, 15:53
Categorie Games
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.