Twitter op de iPhone: Twinkle, Twitterrific en Twittelator

Welke Twitter-applicatie past het beste bij jou? In dit artikel vergelijken we drie gratis applicaties: Twinkle, Twittelator en Twitterific
Ramy Mobarak - · Laatst bijgewerkt:

Twinkle - Tweets in de buurtAnderen snel laten weten wat je aan het doen bent via Twitter is al lange tijd mogelijk op de iPhone, maar welke applicatie is de beste keuze? In dit artikel bespreken we Twinkle, de gratis versie van Twitterrific en Twittelator.
Alledrie hebben ze wel iets extra’s wat ze speciaal maakt, maar ook alle drie hebben ze tekortkomingen.

Twinkle heeft een erg mooi interface, die ook nog eens heel clean en overzichtelijk is. Je ziet duidelijk wie welk bericht geschreven heeft en aan wie, steeds met de foto erbij. Vanuit bijna ieder scherm kun je zelf een tweet schrijven. Je kunt hierbij een foto toevoegen die je op het moment zelf maakt, of je haalt er één uit je fotoalbums. Ook je locatie wordt automatisch gedetecteerd en meegestuurd.
Het bijzonder aan Twinkle is, is dat je een bepaalde straal kunt selecteren, waarin vervolgens alleen tweets binnen die straal worden weergeven.
Ga naar Twinkle in de App Store.

Twitterrific - BeginschermIn Twitterrific zie je meteen in het hoofdscherm/home-menu de tweets van de mensen die je volgt. Ook deze applicatie is erg overzichtelijk, en een tweet schrijven is vanuit elk scherm mogelijk.
Wanneer je een tweet aan het lezen bent, verschijnt er een mooi menu waarmee je op de tweet kunt reageren, hem als favoriet kan toevoegen, gebruikersinformatie kunt opvragen, of weer terug kunt gaan naar het hoofdscherm (List View).
Ook kun je eenvoudig naar de vorige of volgende tweet scrollen door de huidige naar boven of beneden te schuiven.

Leuk aan deze applicatie is dat wanneer je op een link klikt, deze niet in de Safari-browser opent, maar in een embedded-browser. Met andere woorden, de webpagina opent nog gewoon in Twitterrific. Het is jammer genoeg niet mogelijk om de webpagina in landscape-mode te kijken. Wel is er een knop aanwezig om de link in Safari te openen, om hem alsnog in landscape-mode te bekijken, of hem bijvoorbeeld toe te voegen aan je bookmarks.
Ga naar Twitterrific in de App Store.

Twittelator - TweetsTwittelator heeft de minst aantrekkelijke interface, maar heeft wel de meeste functies. Je kunt net als in de andere applicaties tweets zien van de mensen die je volgt. Ook alle tweets van jezelf kun je in een apart menu bekijken en zelfs verwijderen.

Net als in Twitterrific kun je webpagina’s in een embedded-browser weergeven. Wel is deze in Twittelator een stuk trager, maar ook hier heb je de optie om de webpagina in Safari te openen, of zelfs om de link te mailen.

Nieuw aan Twittelator is de (geavanceerde) zoekfunctie die aanwezig is en die op naam, locatie, tag, enzovoort kan zoeken. Al is deze applicatie zo uitgebreid, ook hier is het vanuit bijna ieder scherm mogelijk om een tweet te verzenden.
Als extraatje heeft deze applicatie de mogelijkheid om een emergency tweet te verzenden. Deze stuurt meteen een kaart van je locatie mee, zodat je niet zo moeilijk meer te vinden bent (vooral niet als je de iPhone 3G hebt).
Ga naar Twittelator in de App Store.

Alle drie de applicaties zijn gratis te downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:11
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen twitter, twitterrific

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.