Twitter Music-app voor iOS nu Nederlandstalig, meer ontdekfuncties

Twitter Music is Nederlandstalig. De muziekontdekker voor iOS kreeg bovendien meer functies om muziek te ontdekken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Twitter MusicTwitter heeft de Twitter #music-app een update gegeven. Toen de Music-app in april van dit jaar verscheen, was ‘ie nog niet in de Nederlandse App Store te vinden. Inmiddels is dat wel het geval. Bovendien heeft Twitter nu een Nederlandse vertaling van de app gemaakt, plus de talen Frans, Deels, Fins, Duits, Noors, Portugees, Spaans, Zweeds en Italiaans. Kijk je op de pagina Aanbevolen, dan krijg je Nederlandse artiesten zoals Caro Emerald, Anouk, Laura Jansen en de 3 J’s te zien. Twitter Music is een dienst waarmee je leuke nieuwe muziek kunt ontdekken. Op basis van de Twitter-accounts die je volgt krijg je passende artiesten en nummers voorgeschoteld. Ook kun je zien welke artiesten populair zijn.

In de vernieuwde app is nog wel meer te vinden dan Nederlandstalige tekstjes. Je kunt in versie 1.2 snel springen naar de topnummers van een bepaalde artiest of gelijksoortige deuntjes opzoeken. Ook leuk is, dat je nu kunt kijken welke bandjes de muzikanten zelf volgen. Dat geeft een kijkje in de soort artiesten die ze steunen of sympathiek vinden. Bovendien kun je de muziekbibliotheek op je eigen iPhone scannen om te kijken naar aanbevolen muzieknummers. Wil je weten waar je zelf in het verleden over getwitterd hebt, dan kan dat ook vanuit de app.

Toch is er een probleem met de app: aanvankelijk was er een flinke hype rondom de app, die werd versterkt door het feit dat de app niet wereldwijd verkrijgbaar was. Sindsdien is de app in de Amerikaanse App Store weggezakt tot buiten de top 200. En ook in de Nederlandse App Store is Twitter Music nog niet doorgedrongen tot de top 200 muziekapps, al kan dat ook aan de nieuwigheid en relatieve onbekendheid liggen.

Downloaden: Twitter Music (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

twitter-music-1 twitter-music-2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2013, 13:03
Categorie Muziek
Onderwerpen twitter, twitter music

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.