iCulture speelt: Lost Light van Disney, nieuwe Crazy Taxi en beeld van Family Guy

Disney's Lost Light is iPhone- en iPad-Game van de Week en de eerste screenshots van Family Guy The Game zijn vrijgegeven!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ICS Family Guy komt naar iOS headerFamily Guy The Game toont zichzelf aan het grote publiek aan de hand van drie screenshots die zijn vrijgegeven van de game en het heeft er alle schijn van dat het spel aardig dicht tegen The Simpsons Tapped Out aan zal schurken. De Game van de Week is een nieuw cijferpuzzelspel van Disney: Lost Light. En dan hebben we het maffe highscorespel Dudeski en de nieuwe game van de Burn the Rope-makers: Finder’s Keep.

Family Guy game in screenshots

En weer ging The Simpsons Family Guy voor. De familieserie met geelhoofden was er alleen niet veel eerder dan de grollen van Peter Griffin en zijn gezin; ook als het op een grote game voor de iPhone en iPad aankomt, bewandelt Family Guy het bekende pad. De eerste screenshots die zijn vrijgegeven van Family Guy: The Game wijzen erop dat het spel niet een béétje op The Simpsons Tapped Out zal kijken. Je bekijkt Quahog van schuin bovenaf, ziet alle bekende woningen van de beroemdheden (die je vermoedelijk dan ook wel zelf neerzet) en de beelden wijzen er ook op dat er persoonlijke missies zullen zijn. Pedoman bespiedt Chris, Peter gaat als drag queen en de bekende vrienden laveloos op de grond. Het spel moet talloze hints bevatten naar de meer dan 200 afleveringen van de serie en zou wel eens in april kunnen verschijnen.

Family Guy iOS game groot 1

Family Guy joehoe

Nieuwe Crazy Taxi: City Rush op komst

ICS Crazy Taxi iPhone iPadDe Japanse uitgever Sega gaat deze zomer een nieuwe Crazy Taxi uitbrengen voor de iPhone en iPad. Het wordt geen remake van deel twee wat je misschien zou verwachten na de goed ontvangen remake van het origineel, maar een compleet nieuw spel dat binnenkort in Australië wordt getest. Het gaat om een free-to-play game die je gratis kan downloaden en die het originele idee van scheuren door een vrije wereld overboord gooit. Nope, in plaats daarvan ga je steeds zo snel mogelijk van A naar B en spring en slip je door de bochten. De trailer geeft een duidelijke indruk. Wordt het leuk? Tja. Het wordt in ieder geval gratis om te proberen deze zomer. En… het origineel is tijdelijk gratis te downloaden. Daarom hier de downloadlink:
Downloaden: Crazy Taxi – het origineel (tijdelijk gratis, normaal €4,49, universeel, iOS 4.3+)

Dudeski: kwakkelend de berg af

ICS Dudeski iPad iPhoneHet is niet de bedoeling dat je onderuit gaat op de piste, maar probeer maar eens aan het lot te ontkomen in Dudeski. Dudeski is een nieuw highscorespel in pixelstijl, maar de productiewaarden liggen wel net even wat hoger dan bij Flappy Bird en consorten. Je begint bovenaan het scherm, net als op de piste, en raast zo ver mogelijk naar onderen in levels die ter plekke worden bedacht. Het zoeven om blauwe en rode vlaggetjes heen kan al een uitdaging zijn, maar dat is nog het meest gangbare dat je op de piste tegenkomt. Het ene moment liggen er stronken verscholen in de sneeuw, het volgende steken plots een paar yeti’s over en daarna word je uitgenodigd om mee te doen met een les synchroonglijden van pinguïns. Dat wordt zelfs ingeleid door een pinguïn die je even staande houdt! Dat het spel na aanschaf geen in-app aankopen meer heeft ondanks power-ups die je kan verzamelen is fijn, maar tekstueel slaat Dudeski echt de spijker op zijn kop – het is oprecht een grappige game.

Downloaden: Dudeski (€1,79, geen in-app aankopen, iOS

Finder’s Keep: kerkervechten en looten

ICS Finder's Keep iPad iPhoneIn een beetje RPG waarin je om de haverklap monsters doodt, is een belangrijke rol weggelegd voor looting; het verzamelen en beheren van items die je krijgt. In Finder’s Keep is dat gedeelte stiekem leuker dan het vechten zelf. Het klinkt misschien raar, maar het is wel zo. Het gratis spelletje van de makers van Burn the Rope laat je met vingertikken en voetstappen door kerkers lopen. Dat doe je door steeds net op het randje van de fog, de mist te tikken. Daaronder kunnen zowel items die je verzamelt en dus loot liggen, maar ook tegenstanders schuilen die je moet bevechten. Items kan je meteen behandelen in je uitrusting, maar ook buiten de kerkers door voordat je nieuwe missies aanneemt. Daarin kan je steeds verschillende items opofferen om een ander item te versterken, bijvoorbeeld. De status van het wapen en je eigen ervaring spelen een rol in de afwegingen die je maakt en zo bedenk je constant welke opties in uitrusting en bewapening je het meest vooruit helpen. Jammer dat je er af en toe wat suffe gevechten tussendoor doet, waarin je niks anders doet dan kiezen voor aanvallen, verdedigen en speciale aanvallen in statische beelden.

Downloaden: Finder’s Keep (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Game van de Week: Lost Light

gvdwHet is flauw om te zeggen dat Disney het licht ziet, maar Lost Light is nu eens geen spelletje dat direct op een animatiefilm inhaakt. Als je een blik werpt op het verleden, weet je dat dat de betere mobiele Disneygames oplevert. Kijk maar naar Where’s My Water en het fantastische maar inmiddels verdwenen Blackout. Lost Light is gemaakt op het hippe ‘combineer cijfers tot grotere cijfers’ principe, waarin we de laatste tijd ook Threes en het Nederlandse Numolition zagen verschijnen.

ICS Lost Light GvdW screenshotLost Light heeft 200 levels met een andere twist. Je krijgt steeds een patroon van 1’tjes waarin je lijntjes kan trekken om grotere waardes te maken. Drie 1’tjes worden een 3, vijf worden een 5. Bovenin beeld zie je steeds welke waarden je moet bereiken in het veld. Dat wordt lijntjes trekken dus – en ook nog in een toren die te hoog wordt verklaard als hij de bovenkant van het scherm raakt. Lost Light heeft de uitdagingstructuur van Candy Crush, met een lang levelspoor en steeds net iets andere uitdagingen. Maar het spel heeft geen timers, geen manieren om je succes te kopen en een verzorgder uiterlijk. Dat maakt Lost Light onze Game van de Week.

Downloaden: Lost Light (€1,79, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2014, 13:03
Categorie Games
Onderwerpen family guy, gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.