Tweetings 4.5.0: uitgebreide Twitter-app verbetert verder

Tweetings for Twitter is een enorm uitgebreide Twitter-cliënt voor de iPhone en iPod touch en heeft een aantal fouten verholpen in een update. Je kan met de app eigen thema's instellen en pushberichten krijgen.

Tweetings for Twitter iPhone iPod touchTweetings is een Twitter-applicatie waar we eigenlijk nog weinig aandacht aan hebben besteed op iPhoneclub. Door het gebrek aan bekendheid namen we de app bijvoorbeeld niet mee in de grote vergelijking van 15 Twitter-apps voor de iPhone. De onlangs verschenen update naar versie 4.5.0 maakt duidelijk hoe ontzettend uitgebreid de Twitter-app na al haar updates is geworden. De update behelst dat je nu makkelijker tussen twee foto’s uit één tweet kan schakelen en er is een nieuwe optie dat je de naam van een twitteraar niet langer vetgedrukt ziet.

De laatstgenoemde aanpassing in 4.5.0 zou misplaatst detaillistisch zijn in veel Twitter-apps voor de iPhone, maar niet in Tweetings. In deze cliënt kun je werkelijk alles aanpassen. Op welke manier de timeline ververst moet worden en hoe dat dan weergegeven wordt in de applicatie, bijvoorbeeld. Wil je het nieuwe berichtenaantal weergeven in een badge? Moet er een bladwijzer komen bij de laatste oude tweet? Welke pushberichten wil je vanuit de applicatie ontvangen: mentions, direct messages of ook nieuwe volgers? Je kan zelfs álle kleuren in de applicatie naar eigen hand zetten – maar als dat teveel werk is kun je ook kiezen uit tien standaard thema’s en thema’s van gebruikers downloaden. Bovendien kun je een apart nachtthema instellen en die ook weer zelf uitkiezen. Er zijn filters om onderwerpen en hashtags niet te zien, je kan aangeven of je altijd met een SSL-verbinding wilt werken en of nieuwe tweets weergeven worden in pagina’s. Wil je de app openen met de timeline of het schrijfveld? Moet een tweet direct doorgezet worden naar Facebook? En op welke tijdstippen wil je geen pushberichten ontvangen? Tweetings is echt ontzettend uitgebreid.

Afhankelijk van je eigen instellingen, laat Tweetings standaard een foto in een tweet als thumbnail zien. Als er nu, na de laatste update, meerdere foto’s bij een bericht zijn gevoegd, kun je er één vergroten en in fullscreen bekijken en vanuit die weergave ook meteen de andere foto zien. Daarvoor hoef je niet langer de foto weg te drukken en op een andere link te drukken. Daarnaast kun je naar onderen swipen om een vergrote foto af te sluiten. Eveneens kan je een foto makkelijker inzoomen met een dubbele tap op het scherm.

Andere wijzigingen in de update zijn vooral bugfixes. De tekst ‘retweeted by’ loopt nu niet meer door in thumbnails, wat het geval was in sommige thema’s. Links van Twitters eigen afbeeldingendienst worden nu in de fotoviewer geopend in plaats van als een aparte link en als je nu een tweet quote, blijft de afgekorte URL in de tweet staan en niet de display-URL die een link onvolledig kan maken.

Er is ook een gratis versie van Tweetings verkrijgbaar. Die ontbeert de helft van de opties en heeft geen pushmeldingen aan boord. Bovendien is Tweetings Lite ontsnapt aan de laatste update.

Downloaden: Tweetings for Twitter (€2,39)
Downloaden: Tweetings Lite (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2011, 13:52
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen pushberichten, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.