Tweetbot kampt met pushproblemen (update)

Twitter-applicatie Tweetbot heeft op het moment last van problemen, waardoor pushnotificaties veel later arriveren dan de bedoeling is.

Tweetbot pushTwitter-applicatie Tweetbot heeft last van problemen bij het versturen van pushnotificaties. Ontvangen mentions en andere berichten verschijnen pas veel later in het Berichtencentrum van de iPhone. Het probleem lijkt op het moment grootschalig voor te komen: na een oproep op Twitter lijken veel lezers van iPhoneclub dezelfde vertragingen op te merken. Het is nog niet duidelijk waar de kwestie door wordt veroorzaakt.

Uit eigen tests blijkt dat pushberichten soms een half uur nadat een bericht is verstuurd op de iPhone verschijnen. Bij andere berichten krijgen we wel direct een bericht, terwijl we in andere situaties 5 tot 10 minuten moesten wachten. Van een klein aantal mensen horen we dat pushberichten helemaal niet meer arriveren.

De notificaties worden verzonden via Tweetbot’s servers, waardoor het mogelijk lijkt dat deze op het moment kampen met problemen. De kwestie zou in dat geval van op de servers opgelost kunnen worden, waardoor je geen update met bugfixes hoeft te installeren om er later een einde aan te maken. Tapbots zegt in een reactie aan iPhoneclub dat er de afgelopen week wel vaker problemen waren, maar dat zij op het moment niks bespeuren:

Gisteren bleek Tweetbot ook last te hebben van pushproblemen, maar deze zouden diezelfde dag zijn opgelost.

Twitter heeft sinds kort een nieuw beleid, waardoor Twitter-applicaties hooguit 100.000 gebruikers kunnen ondersteunen. Wil een ontwikkelaar dat meer mensen de app gebruiken, dan moet er met Twitter worden samengewerkt. Het is niet duidelijk of dit te maken kan hebben met de problemen.

Downloaden:

Iets na publicatie werd de vertraging bij het versturen van pushberichten bij ons aanzienlijk kleiner. Wellicht is het probleem opgelost. Blijf je last van problemen hebben, dan kun je proberen om de pushberichten uit te schakelen, je iPhone opnieuw op te starten en de notificaties weer in te schakelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2012, 15:56
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen pusher, tweetbot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.