Tumblr brengt compleet vernieuwde iPhone-app uit

Tumblr heeft een compleet vernieuwde iPhone-app uitgebracht. Hiermee kun je offline bloggen, hi-res foto's uploaden naar je blog en Spotify-muzieknummers opnemen in een blogposting. De Tumblr-app is nog niet beschikbaar op de iPad.

tumblr iphoneDe blogdienst Tumblr heeft versie 3.0 van de iPhone-app uitgebracht. Er zit een compleet nieuw dashboard in, Spotify wordt ondersteund en je kunt offline werken. Het werken met foto’s is ook verbeterd: er is nu ondersteuning voor hoge resolutie-foto’s en er is een nieuwe fotoviewer om makkelijker door de collectie foto’s te bladeren. Alle noticaties zijn voortaan op één plaats te vinden, je hebt nu de mogelijkheid om tags de doorzoeken en de app is sneller geworden. Vorige week kondigde CEO David Karp al aan dat er een nieuwe app aan zat te komen.

De update maakt het bloggen vanaf een iPhone of iPad een stuk gemakkelijker, al is de app nog niet in universele variant verkrijgbaar. Bloggen op de iPad zul je dus in een 2x-opgeblazen-variant moeten doen. Meest handig is het feit dat je nu offline kunt werken. Nieuwe blogstukjes schrijven, bestaande content herbloggen of commentaar geven op artikelen van anderen kan voortaan zonder internetverbinding. Je bent daarbij uiteraard wel afhankelijk van de content die op je iPhone beschikbaar was voordat de internetverbinding wegviel. Wat de samenwerking met Spotify betreft: het houdt in dat je muzieknummers en andere content van Spotify kunt delen via een blogposting.

Bij het maken van een nieuwe blogposting moet je niet meer onderin het scherm op een plusknop tikken, maar op een ‘editknopje’ rechtsonder in het scherm. Je krijgt dan een soort dashboard te zien met zes gekleurde icoontjes, zoals hierboven. Net als in de desktopversie van Tumblr kies je voor het publiceren van een tekst, foto, citaat, link, chat of video. Bij foto’s en video’s verschijnt een nieuw uploadtool, zoals op de afbeelding rechtsonder. Na het intikken van een tekst en het toevoegen van tags kun je het blogbericht publiceren. Bij de opties kun je nog een aantal zaken instellen: op welk blog et moet verschijnen, of je meteen wilt publiceren (toevoegen aan wachtrij of als concept opslaan kan ook) en of je je blogposting op Twitter wilt aankondigen. Eventueel kun je een aangepaste URL in je bericht verwerken. Wat niet mogelijk is, is om een tijdstip voor de blogposting in te vullen, zoals op de desktop mogelijk is (zoals “in 20 minutes” of “tomorrow”). Dit is alleen mogelijk als je later naar de desktop gaat en de posting uit de wachtrij voorziet van een publicatietijdstip.

Tumblr heeft op het hoofdscherm gekozen voor drie knoppen naast de al eerder genoemde editknop:

  • Het ‘huisje’ brengt je naar het startscherm met de laatste postings van je belangrijkste blog.
  • Het ‘labeltje’ is de nieuwe tagzoekfunctie: voer een term in en de app toont postings van anderen met de genoemde tags.
  • Het ‘poppetje’ geeft toegang tot je eigen account. Je ziet de lijst met blogs die je hebt gemaakt, meldingen, een link naar de personen die je volgt en je favorieten.

Al met al is de Tumbler-app voor de iPhone een stuk overzichtelijker geworden en is het publiceren van een blogberichtje een stuk ongecompliceerder dan bij concurrent WordPress.

Downloaden: Tumblr (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2012, 10:13
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen tumblr, weblog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.