iOS-apps kunnen voortaan officiële Facebook Like-knop gebruiken

Facebook gaat het gebruik van de officiële Like-knop toestaan in apps. Daardoor kunnen apps van derden de Like-knop opnemen en acties doorsturen.

facebook_like_button_bigFacebook heeft vandaag aangekondigd dat ontwikkelaars de Like-knop in hun apps mogen verwerken. Sterker nog: ze worden verplicht gesteld om de officiële Like-knop toe te passen en moeten eventuele zelfontwikkelde Like-acties verwijderen uit hun apps. Ontwikkelaars hebben 90 dagen de tijd om aan de nieuwe voorwaarden te voldoen.

facebook likeOverigens mogen de ontwikkelaars zelf kiezen hoe de Like-knop er in hun apps uit komt te zien. Het hoeft niet een duimpje, maar mag ook een harticoontje zijn. Als er maar gebruik wordt gemaakt van de Open Graph Like-actie.

Voorheen was het niet mogelijk om de Like-knop op een dergelijke manier te integreren. Wel was het toegestaan om op een (mobiele) webpagina een Like-knop te tonen, zoals veel nieuwssites doen. De mobiele integratie in apps gaat nog iets verder: als iemand in Instagram aangeeft dat hij/zij jouw foto leuk vindt, zal dat als een Like op Facebook te zien zijn (zie hiernaast). Dit geldt ook voor Foursquare: druk je op de Like-knop in de app dan zal dat meteen op je tijdlijn worden gepubliceerd en in de nieuwsfeed van je vrienden. iOS 6 krijgt diepere Facebook-integratie, waarbij je informatie die je vanaf je iPhone met vrienden wilt delen niet alleen kunt twitteren, maar ook meteen kunt doorplaatsen naar Facebook.

Hieronder is te zien dat Instagram en Foursquare een hartje gebruiken voor de Like-actie:

instagram foursquare

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2012, 21:24
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.