Ophaaldagen-app voor iPhone: wanneer komt de vuilnisauto?

Ophaaldagen is een iPhone-app waarmee je kan kiezen wanneer je verschillende soorten afval worden opgehaald. Hij werkt nog niet overal.

Huisvuil iPhone vuilnis ophalenJe kan de nieuwe iPhone-app Ophaaldagen gerust wegstoppen in een mapje tussen andere applicaties die je niet vaak nodig hebt. Toch kan hij best handig zijn. Ophaaldagen toont wanneer de verschillende soorten afval in je woonplaats worden opgehaald. Je hoeft daarvoor slechts eenmaal je postcode in te voeren. Vervolgens zie je de eerstvolgende ophaaldagen in chronologische volgorde onder elkaar, als jouw woonplaats tenminste al is meegenomen in de database van de applicatie.

Ophaaldagen afval ophalenOntwikkelaar ShiftVision doet in de App Store-omschrijving een oproep tot positieve en negatieve feedback. Dat laatste kan averechts werken, want Ophaaldagen werkt nog niet overal. Als je postcode nog niet ondersteund wordt, ontvang je de melding dat de dienst hard bezig is de ophaaldagen in jouw gebied te verwerken. In de omschrijving staat te lezen dat het invoeren van je postcode reden voor de maker is om op dat gebied snel de gegevens te achterhalen. Hoe eerder je een postcode invoert, hoe eerder de gegevens beschikbaar zijn, lijkt het. Je krijgt desgewenst een pushbericht op het moment dat de gegevens beschikbaar zijn. ShiftVision maakt niet bekend welke plaatsen al wel worden ondersteund.

De applicatie is gratis te downloaden en te gebruiken, en heeft onderin beeld een nu nog lege grijze balk ingeruimd die later wel eens opgevuld kan worden door reclame. Als je postcode ondersteund wordt, tref je daarboven groot en duidelijk verschillende ophaaldata met daarvoor een duidelijk logo en een vermelding van de afvalsoort. Voor zover het nodig is, ziet de app er ook in kleurstelling verzorgd uit.

Ophaaldagen is niet concurrentieloos. Al eerder schreven we over vergelijkbare apps Afvalwijzer en DeAfvalApp, die ook aangeven wanneer je vuilnis aan de straat mag en meer tijd hebben gehad om hun database op te bouwen.

Downloaden: Ophaaldagen (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2013, 12:30
Categorieën Diensten, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.