iOS game-update: Safari Rescue, Dropchord en The Drowning is Game van de Week

The Drowning is een prachtige 3D-shooter met inventieve besturing en is iPhone- en iPad-Game van de Week. Safari Rescue is ook bijzonder.

The Drowning iPad iPhone shooter headerLachspieren, gierende zenuwen en pompende muziek. De laatste iOS game-update deze week heeft weer van alles wat. Het visueel spetterende The Drowning is onze Game van de Week, Dropchord is een muziekspel met pompende muziek en Safari Rescue is eigenlijk geen safari én geen rescue. Het zijn alledrie onderscheidende spelletjes die zich niet zo makkelijk laten vergelijken met eerdere releases, dat is wel duidelijk.

Pompende muziek-game: Dropchord

GU VR Dropchord iPad iPhoneHet maakt ontwikkelaar Double Fine van adventure-legende Tim Schafer niet zo uit welke game ze maakt. Als het vooral maar lekker anders dan andere games is. Dat wordt steeds lastiger tussen al die in eigen beheer uitgegeven games en andere kleine spelletjes voor touchscreens, maar Dropchord is wel weer een spel dat de aandacht naar zich weet toe te trekken. Het is een muziekgame op pompende muziek. Dat heeft nu eens niks te maken met drie blokjes die je tijdig moet drukken terwijl ze op je af komen. Nee: in Dropchord bedien je met twee vingertoppen een touw in een cirkel en dat brengt op de maat van de heerlijke, aanstekelijke opzweepmuziek steeds meer complexiteiten met zich mee. In de cirkel verschijnen namelijk steeds objecten die een bepaalde behandeling vergen en die je bij voorkeur op het ritme van het lied verzwelgt. Doe je het goed, dan kom je vloeiend van het ene in het andere nummer terecht. Zo kan je in een fijne trance raken met de pompende muziek in je oordopjes.
Downloaden: Dropchord (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=U1cjuzUPXt0

Meligheid in Safari Rescue

GU VR Safari Rescue iPhone iPadHet lijkt er even op dat Safari Rescue door de jongste app-ontwikkelaar ooit is gemaakt in de App Store. “I made a game. It has lots of animals!” is de opening van de App Store-omschrijving en de laatste update heeft als enige catchphrase ‘I made the elephants bigger’. Tot zover lijkt het vertederend, maar werp een blik op de gefakete recensiequotes die ook in de omschrijving staan en je weet dat iemand een loopje met de werkelijkheid neemt in het spel. Die simpele meligheid zet meteen door in het spel en hoe achterlijk dat ook is: het werkt op de lachspieren. Je bestuurt een pixelhelikopter die pixeldieren in een pixelwereld naar de pixellanding moet krijgen. Dat gebeurt onder simpele bliebjesmuziek en gaat zonder enige souplesse. Je drukt ergens in beeld om de helikopter ergens naartoe te laten vliegen en als je een beetje goed richt, vang je er een van de dieren in en kan je die later af zetten. Voor hetzelfde geldt lukt het niet hoor. Als je de dieren maar niet de bomen in werkt: daar komen ze weer lastig uit en je moet wel aan je beoogde puntenscore en aflopende tijd denken. Verderop in het spel, maar niet heel veel verderop, komen de leeuwen die je niet mogen raken en maak je kennis met de olifant. Nou, het is niet overdreven om te stellen dat die wat groter is gemaakt.
Downloaden: Safari Rescue (gratis, universeel, iOS 5.0+)

GU VR Safari Rescue olifantje hijsen iOS

Game van de Week: The Drowning

Game van de WeekEen 3D-shooter voor even tussendoor. Weinig verhaal, geen doorlopend avontuur, maar schieten in snackbites. Dat is was The Drowning op de iPhone en iPad brengt. Niet als eerste schietspel overigens: al even geleden maakte we kennis met zombieschietspel Dead Trigger. The Drowning teert eigenlijk voor op die succesformulie. Het is een gratis te downloaden spel waarin je binnen afzienbare tijd de behoefte voelt aan betere wapens die je nou eenmaal sneller bij elkaar spaart als je geld voor het spel neerlegt, maar wél een spel waar je je graag even op stort. Je hebt in het begin al missies waarin je zoveel mogelijk kills haalt en missies waarin je een basis verdedigt tegen indringende ‘Drowning’ en die spelen op een strand bij zonsondergang, een brug bij dauw of een industrieterrein waarvan de buizen en leidingen nog glimmen van de regen. Ook de vijanden zelf van The Drowning zien er overtuigend uit, al worden ze nooit echt horror-achtig eng omdat ze simpelweg in zulke grote getale op je afkomen. Het zorgt wel voor een flinke portie actie en daar is de game op afgestemd.

Je kan voor een ‘traditionele’ 3D-shooterbesturing kijken met een stick links en kijken en schieten rechts, maar The Drownings eigen manier werkt al snel beter. Je kijkt met veegbewegingen, draait om met een knopje centraal onderin, beweegt met een tik op de ondergrond en vuurt een gericht schot door op de plekken om je doelwit heen met beide vingers te tikken. Het gaat wel eens fout en zeker met de beweeglijke Drowning is frustratie niet uitgesloten, maar eerlijk is eerlijk: het hoort wel bij de vibe, de adrenaline van jezelf even tussen zombie-achtige tegenstanders begeven en ze twee minuten lang omver te knallen. Om daarna gewoon weer even de iPhone of iPad weg te leggen. Schietvertier voor tussendoor.
Downloaden: The Drowning (gratis, universeel, iOS 6.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=WJOeQ1bhngY

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2013, 19:00
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.