TomTom iOS-apps aangepast voor iOS 6 en iPhone 5

De TomTom-apps voor iPhone en iPad zijn aangepast voor iOS 6 en iPhone 5.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

tomtom logoDe TomTom-apps voor iOS hebben vannacht een grote update gehad. Nieuw is ondersteuning voor iOS 6 en het grotere scherm van de iPhone 5. Maar zelfs als je beide niet hebt, heeft het zin om de TomTom-update te installeren, want er zitten bijgewerkte kaarten in. De Nederlandse navigatiefabrikant heeft ook meer TomTom Places toegevoegd en ondersteunt daarbij nog meer landen. Met TomTom Places kun je nuttige plaatsen in de buurt vinden, bijvoorbeeld een tankstation of snackbar. Deze zoekresultaten zijn vooral bedoeld voor automobilisten, die met de app meteen naar de gekozen locatie willen worden geloodst. De uitbreiding van TomTom Places valt samen met een opmerkelijke verdwijntruc: Google Local Search is uit de TomTom-apps verdwenen.

tomtom-navigatieIn plaats daarvan raadt TomTom aan om voortaan de eigen Places-dienst te gebruiken. Een alternatief is om in de webbrowser met Google naar een plaats te zoeken en vervolgens het adres te kopiëren naar je navigatie-app. Maar rechtstreekse integratie was natuurlijk een stuk makkelijker.

De TomTom-apps werken voor het eerst ook samen met Apple Maps, die deels met hulp van TomTom tot stand zijn gekomen. Als je in Apple Maps tapt op een plaats waar je naartoe wilt, kan TomTom de navigatie overnemen. Dit is een functie die alleen werkt op iOS 6 en hoger (omdat sindsdien Apple Maps is ingevoerd).

De laatste verbetering is te vinden bij HD Traffic, de verkeersinfodienst van TomTom. Die bevat meer accurate informatie over files, wegafsluitingen en wegwerkzaamheden.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2012, 11:57
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen Navigatie, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.