Toepen 2.0: Nederlands kaartspel krijgt online multiplayer

Het Hollandse kaartspel Toepen heeft een grote update gekregen op de iPhone en iPod touch. De app is voorzien van een online multiplayer waarmee je maximaal tegen drie anderen online kan spelen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Toepen iPhone iPod touch online multiplayerHet is ruim een jaar geleden dat het Nederlandse kaartspel Toepen werd vereerd met een eigen iPhone-applicatie van GraafICT. Het spel werd een aardig succes in de App Store. Het was zelfs even de meest gedownloade app van Nederland met meer dan 50.000 exemplaren. Deze week is er een grote, langverwachte update voor het kaartspel uitgekomen: Toepen kan nu via Game Center online tegen anderen worden gespeeld!

Toepen maakt bij de online multiplayer geen gebruik van een Wordfeud-achtig systeem, waarin iedereen uren de tijd kan nemen voordat de volgende beurt wordt gespeeld. Toepen iPhone iPod touchNee, het maakt gebruik van een live multiplayer waarin maximaal vier spelers tegelijk aanwezig moeten zijn om mee te doen. Het is handig om van tevoren wat vrienden te porren om mee te doen, want als je op zoek gaat naar willekeurige spelers moet je even wachten. Het spel voorspelt 2 minuten wachttijd voordat je één andere speler hebt gevonden en 2 minuten extra tijd voor elke extra speler. Gelukkig kan je vrienden rechtstreeks uitnodigen via Game Center. Lege stoelen worden bezet door de computer.

Toepen is een kaartspel dat je speelt met 32 kaarten. Analoog kan je het met twee tot acht personen spelen, waarbij je elk vier kaarten krijgt. Wie de vierde ‘slag’ haalt is winnaar van de ronde en dit gaat net zolang door totdat een speler op het afgesproken maximale aantal punten staat. Hij heeft daarmee het spel verloren. Standaard staat het spel ingesteld op 10 punten, maar dat kan je veranderen in de instellingen.

Het spel ziet er niet bepaald state-of-the-art uit op de iPhone en iPod touch, maar dat zal fanatieke toepers een worst zijn. De huidige 2.0-versie vergaarde nu al 38 beoordelingen met een gemiddelde waardering van 4,5 ster.

Downloaden: Toepen (€0,79)

Meer Nederlands online kaarten op de iPhone? Bekijk dan de apps van Robin Knip. Ook in zijn Klaverjas HD kan je op zoek naar online tegenstanders. Daarnaast heeft ook Pesten HD een online multiplayer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2012, 21:39
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen toepen, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.