Rijksmuseum Muse voor iPad: hoe ver sta jij van een kunstwerk af?

Rijksmuseum Muse is een nieuwe iPad-app, waarmee je de collectie van het Rijksmuseum kunt verkennen. De app is gemaakt met de Rijksmuseum API en bevat leuke extra's, zoals een degens of separation-functie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

rijksmuseum-appHet Rijksmuseum is weer open en dat betekent dat we een berg nieuwe apps kunnen verwachten. Ontwikkelaar Glimworm IT dook op de Rijksmuseum API en komt nu op de proppen met de Rijksmuseum Muse. Dit is een app waarmee je de collectie van het Rijksmuseum kunt doorzoeken en een persoonlijk mobiel museum kunt aanleggen. Je zoekt een kunstwerk, maar kan niet op de naam komen en weet ook niet meer precies wie de kunstenaar is?

Met de zoekfunctie kun je in een paar seconden door zo’n 150 miniaturen bladeren. Alle miniaturen zijn voorzien van beschrijvingen. Er is ook een filterfunctie om snel door te dringen tot je favorieten, die je vervolgens via Twitter en Facebook kan delen met anderen. Rijksmuseum is lang niet de eerste app voor het Rijksmuseum. We zagen ook al Rijksmuseum Meesterwerken en Rijksmuseum Collectie langskomen in de App Store. Wat opvalt is dat er voor al die apps van externe ontwikkelaars betaald moet worden, terwijl de eigen app van het Rijksmuseum gewoon gratis is.

Maar ja, die heeft niet de mogelijkheid om een persoonlijk museumpje te bouwen. En je kunt ook niet zien hoeveel stappen je van een kunstwerk bent verwijderd aan de hand van de degrees of separation-theorie. Er zit in Rijksmuseum Muse ook een Peechu-printknop om een fysieke afdruk van je persoonlijke museumgids te laten maken. Bovendien kun je in deze Muse-app commentaar geven op de kunstwerken, dat door anderen te lezen is.

Downloaden: Rijksmuseum Muse (€2,69, iPad, iOS 5.0+)

muse rijksmuseum

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2013, 23:45
Categorie Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.