The Simpsons Tapped Out uit de App Store gehaald

Gamesuitgever EA heeft The Simpsons Tapped Out teruggetrokken uit de App Store voor de iPhone, iPod touch en iPad. Het online spel gaf de spelers allerlei verbindingsproblemen omdat EA's servers de belangstelling niet aankon.

The-Simpsons-Tapped-Out-header-iPhone-iPod-touch-250x166Gamesuitgever EA heeft het gratis spel The Simpsons: Tapped Out uit de App Store gehaald voor de iPhone, iPod touch en iPad. Dat besluit heeft de ontwikkelaar genomen omdat gebruikers steeds meer last hadden van problemen met de applicatie en de servers de belangstelling niet meer aankonden. Het is nog niet bekend wanneer het spel, waarin je het dorpje Springfield moet opbouwen en haar bewoners opdrachten moet geven, terugkomt in de App Store.


Dat zegt Petra Steenstra van EA Nederland tegen iPhoneclub.nl. Problemen die de spelers ondervinden zijn onder andere dat ze geen verbinding kunnen maken, of dat je acties niet goed worden geregistreerd vanwege netwerkfouten. Zo kan het gebeuren dat je aangrenzende grond koopt om Springfield uit te breiden, maar dat de server je de volgende keer weer die grond heeft ontnomen – terwijl je in-game geld wél is afgeschreven. Spelers die The Simpsons Tapped Out al geïnstalleerd hebben, kunnen het door blijven spelen totdat de servercapaciteit is verbeterd en het spel weer in de App Store verschijnt.

Het is de tweede keer dat de uitgever zich ernstig verslikt in de online ondersteuning van een spel. Zo verscheen eerder dit jaar Battlefield 3: Aftershock (YouTube-video) voor de iPhone in de Verenigde Staten. Het online schietspel bezweek onder de online belangstelling en was zo ronduit onspeelbaar. In plaats van de shooter ook in Europa uit te brengen, heeft EA de stekker er faliekant uitgetrokken.

The Simpsons: Tapped Out verscheen pas afgelopen donderdag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2012, 13:29
Categorie Games
Onderwerpen the simpsons tapped out, verbinding
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.