The Next Ten: papieren boek met bijbehorende iPhone-app

The Next Ten is een papieren boek met een bijbehorende iPhone-app. Door je iPhone in het boek te schuiven krijg je content voorgeschoteld die de papieren tekst moet accentueren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

The Next TenThe Next Ten is een papieren boek dat gecombineerd moet worden met een speciale iPhone-app. Door je iPhone in het boek te schuiven krijg je tijdens het lezen informatie op je scherm die perfect aansluit op de content van het boek. In The Next Ten kijken een aantal Nederlandse innovators naar hoe de komende 10 jaar er uit zullen zien. Helaas is het boek (nog) niet te koop.

In het midden van The Next Ten zit een rechthoekig gat, waar je iPhone vanaf de achterkant van het boek in te schuiven is. Hierdoor bevindt je iPhone zich tussen de twee pagina’s die je aan het lezen bent, ongeacht de bladzijden die je bekijkt. De bijbehorende iPhone-app heeft ongeveer evenveel pagina’s als het boek, waardoor er altijd een iPhone-scherm is die de analoge bladzijden aanvult. Naast video’s en informatie bestaat de app ook uit aparte animaties, die het boek meer vorm moeten geven.

Onder andere Rem Koolhaas, Onno Ruding en Boris Veldhuizen van Zanten kijken in The Next Ten naar wat de komende tien jaar ons zullen brengen. Het boek werd geproduceerd als cadeautje aan leidinggevenden van een aantal grote bedrijven. Of hij later ook gewoon verkocht zal worden is nog niet helemaal duidelijk, maar de app is wel gewoon te downloaden. Het is hoe dan ook een interessant voorbeeld van hoe een iPhone-app gecombineerd kan worden met een gewoon boek.

Downloaden: The Next Ten (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2011, 9:37
Categorie Zakelijk
Onderwerp boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.