The Big 8: Nederlandse iPhone-app over voedselallergie

The Big 8 is een Nederlandse applicatie over voedselallergie. Het geeft informatie over gevaarlijke voedingsmiddelen, een weekmenu, productinformatie en een boodschappenlijst per supermarkt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

big 8 logoVoedselallergie is een groeiend probleem, vooral onder kinderen. De Nederlandse ontwikkelaar Label A heeft daarom een applicatie uitgebracht onder de naam The Big 8. Voor ouders is vooral het doen van boodschappen een probleem; vandaar dat de applicatie lijsten bevat met allergeenvrije levensmiddelen. Ook is er een weekmenu inclusief boodschappenlijst voor de hele week, zodat je in de supermarkt niet meer hoeft te twijfelen of een bepaald product wel geschikt is. Moet je boodschappen doen in een vreemde plaats (bijvoorbeeld tijdens een vakantie in eigen land), dan kun je binnen de app zoeken naar een geschikte supermarkt.

De applicatie is niet bedoeld om voedselallergie op te sporen, maar voor mensen die al weten dat ze ermee te maken hebben. Sta je bijvoorbeeld voor het zuivelvak in de Aldi-supermarkt, dan kan je in één oogopslag zien welke producten voor jou geschikt zijn:

big 8 allergie

Natuurlijk bevat de app ook algemene informatie over allergieën, zoals de heftige reacties die kunnen optreden na het consumeren van pinda’s (en producten waarin pindasporen voorkomen). De naam The Big 8 verwijst trouwens naar de 8 grote voedselallergieën die bestaan, zoals koemelk, gluten en noten. Door de weekmenu’s en productenlijst per supermarkt bevat de applicatie veel nuttige informatie die je niet zo makkelijk elders kunt vinden; vandaar dat de prijs van €3,99 wel gerechtvaardigd lijkt.

Downloaden: The Big 8 (€3,99)

Deze app is niet meer beschikbaar. Er zijn voorzover wij hebben kunnen nagaan geen goede alternatieve apps.

big 8

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2016, 9:39
Categorieën Kinderen, Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen allergie, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.