Tetris Blitz: highscore-variant van het bekende blokkenspel op iPad

Tetris Blitz op de iPad en iPhone is een nieuwe highscore-variant van het blokkenspel, gratis te downloaden maar met eventueel betaalde power-ups.

Tetris Blitz iPad app-icoonTwee minuten. Zolang duurt een potje in Tetris Blitz, en in die tijd dien je zoveel mogelijk lijntjes weg te werken voor de hoogste score tegenover je vrienden. De bekende speluitgever EA heeft het gratis te downloaden spel vandaag wereldwijd uitgebracht. Het spel is zo gemaakt dat iedereen het kan oppikken en er een hoge score mee kan neerzetten. Zo hoef je niet eens blokken te kantelen om ze te laten passen, maar suggereert het spel zelf plekken waar je een blok kan plaatsen. Je hoeft maar te drukken en hij staat.


Na elke poging wordt je score genoteerd en krijg je een aantal munten. Die munten kan je gebruiken om power-ups te kopen die je helpen bij highscores halen. Je kan drie power-ups per potje activeren en er is een heel scala voorhanden. Lasers halen lijntjes weg, aardbevingen doen gaten opvullen, een tijdsprong geeft extra tijd en een lawine voegt willekeurig blokjes toe aan je toren.

Tetris Blitz iPad blokken droppenDe power-ups kan je niet handmatig activeren, maar zijn verstopt in blokjes en worden geactiveerd zodra je die weg haalt. Als je te weinig munten hebt, kan je natuurlijk terecht in een winkel in het spel om extra te kopen. Het begint bij 25.000 munten voor 1,79 euro en gaat door tot wel drie miljoen munten voor 89,99 euro! Verder krijg je meer munten als je een hogere score haalt in een potje.

Het zal je niet verbazen dat geactiveerde power-ups enorm bijdragen aan een het halen van een hoge score. Omdat draaien van blokken en daardoor het ontsnappen van benarde situaties aan de bovenkant van het scherm beide geen issue meer zijn in Tetris Blitz, draait het minder om je vaardigheden en nog nadrukkelijker om power-ups om een extra hoge score neer te zetten. Dat maakt Blitz gelukkig nog geen vervelend spel. Sterker nog: een spelletje gaat zo snel voorbij en is in die tijd zo explosief in beeld, geluid en score, dat het erg verleidelijk is meteen nog een spelletje te spelen totdat je de hoogste score haalt in je vriendenlijst.

Downloaden: Tetris Blitz (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2013, 13:33
Categorie Games
Onderwerpen electronic arts, tetris
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.