Record Run van makers Guitar Hero: ritmisch renspel op muziek

Record Run voor iPhone en iPad is een renspel van de makers van Guitar Hero. In de game verzamel je LP's, al rennende op (eigen) muziek.

record run icoonDe makers van Guitar Hero en Rockband hebben iets nieuws bedacht: een Temple Run-achtig spel op (eigen) muziek. In Record Run ben je een punker die na een bezoek aan de muziekwinkel zijn nieuwe collectie vinyl-platen verliest door een voorbijrijdende vrachtwagen. Uiteraard is er maar één manier om ze terug te krijgen: een drafje inzetten en op het ritme van een lied door de stad rennen om ze terug te verzamelen, al kruipende en springende onder en over obstakels. Eind april was de softlaunch van Record Run, maar nu is de app officieel uit.

record runDe controls van de game zijn simpel: veeg naar rechts of links om van renbaan te veranderen, veeg omhoog om te springen en omlaag om ergens onderdoor te glijden. De platen die je verzamelt gelden als valuta om boosts en andere attributen te kopen. Een onverwachte twist is dat je actief op zoek moet naar obstakels. Door middel van lichtgevende groene stroken kun je obstakels signaleren, en daarna is het de kunst om ze precies op tijd te ontwijken. Daarvoor krijg je namelijk extra punten. Hoe meer punten je krijgt, hoe swingender je omgeving wordt, met dansende lantaarnpalen en bushaltes.

Elk level is opgebouwd rond een lied en de pulserende groene stroken geven op het ritme licht. Hoe dichter jouw ontwijk-actie bij dat ritme komt, hoe hogere score je krijgt. Het is ook mogelijk om je eigen muziek van je iPhone of iPad toe te voegen. Het ritme wordt dan automatisch op jouw nummers aangepast. Om een eigen nummer toe te voegen moet je echter wel eerst backstage-pasjes verdienen, die toegang geven tot je muziekbibliotheek.

record run eigen muziekDeze backstage-pasjes kunnen worden verdiend met uitdagingen, maar zijn ook op andere manieren te verkrijgen. Wanneer je bepaalde muziek niet meer kan horen is het ook mogelijk om nummers te verwijderen en te vervangen. De pasjes moeten echter ook worden gebruikt om nieuwe punkerpersonages te kopen, dus je moet steeds een afweging maken: wil ik nieuwe sprinters of nieuwe nummers? Uiteindelijk werkt dit oneindige renspel snel en soepel, en geeft het gebruik van ritme een leuke twist aan de game. De app is gratis, maar als je geen zin hebt om pasjes te verzamelen kun je ook nieuwe personages kopen.

Downloaden: Record Run (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2014, 14:28
Categorie Games
Onderwerp temple run

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.