TeamNL: iPhone-app met Nederlandse Olympische sporters

TeamNL is een iPhone-app voor de Olympische Spelen in Sochi. Je leest over de Nederlandse sporters, het programma, nieuws en de medailles.

Olympische Spelen Sochi 2014 TeamNL appDe Nederlandse sportbond NOC*NSF heeft een eigen, officiële iPhone-app uitgebracht rondom de sporters die meedoen aan de Olympische Winterspelen in Sochi. TeamNL is een handzame mini-encyclopedie over de deelnemers, met foto’s, video’s en een functie om je eigen favorieten uit te roepen. De applicatie kent daarnaast sportnieuws, heeft het Nederlandse programma van de spelen en een medailletabel.

Hoe de laatste eruit gaat zien, blijft nog even spannend tot de Olympische Spelen. De pagina geeft momenteel nog geen gehoor in de app, met uitzondering van een reclame van de loterij die het sponsort. De applicatie steekt niet onder stoelen of banken dat een verzekeraar, loterij, bank, energieleverancier, automerk en uitzendbureau tot de sponsoren behoren. Logo’s zijn alom vertegenwoordigd in de app. Daardoor vallen de Fanwall en opnieuw een loterijpagina zelfs buiten beeld in het schuifmenu. Niet dat de laatste nou zo boeiend is: momenteel kan je daar invullen wat je favoriete sporter is, maar de stand wordt niet bijgehouden in een stemming.

TeamNL Sven Kramer kaart iPhone TeamNL programma met dag

Onder het nieuws verzorgd door de sportbond en NUsport, vind je de pagina TeamNL. De Nederlandse Olympische sporters staan er onder elkaar met hun profielfoto, gesorteerd op sport. Elke sporter is groot weergegeven op een kaart, met grote foto en algemene informatie. Een beetje alsof het een speelkaart is waarmee je kan kwartetten, bijvoorbeeld. Een tik brengt je aar de achterkant, waar je een biografie, het programma van de sporter en de afgelopen Olympische prestaties ziet. Bob de Jong werd 15de op de 10.000 meter schaatsen in Salt Lake City, maar won vier jaar later in 2006 goud op dezelfde rit. Goed voor de triviale kennis. In de hoeken van de kaart vind je de favorietenknop, maar ook een videospeler voor een interview en andere beelden.

In het drukke hoofdmenu van de app vind je bovenaan ook een teller naar de Olympische Spelen in Sochi. Nog 18 dagen, op moment van schrijven. Tot die tijd kan je je ook in internationale Olympische sporters verdiepen met Olympic Athletes’ Hub.

Downloaden: TeamNL (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2014, 12:00
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerp olympische spelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.