iCulture speelt: Baldur’s Gate II GvdW, Slender Rising 2 en Kiwi Dash

De geroemde iPad-RPG Baldur's Gate II is Game van de Week, Slender Rising 2 is een spannende iOS horrorgame en Kiwi Dash een leuk renspel.

ICS Baldur's Gate II Game van de Week iOSHet hing al een paar keer in de lucht, maar ditmaal is er geen ontkomen meer aan. De Game van de Week in de iCulture speelt is een game exclusief voor de iPad. Aan Baldur’s Gate II is geen ontkomen aan, schrijft collega Bas Vroegop in zijn uitgebreide toelichting. Verder griezelen we met de opvolger van het megapopulaire horrorspel Slender Rising en vinden we Kiwi Dash weer eens een lekker renspelletje. Dat is wel even geleden, toch?

Slender Rising 2

ICS Slender Rising 2 iPadHét horrorspel onder de iPhone-horrorspellen is terug. Verken een gebied, verzamel papieren en ontwijk zolang mogelijk een schim van een man die je beeld van ruis voorziet – want dan is het afgelopen. De eerste Slender Rising verjaarde meer dan 7 miljoen downloads en Slender Rising 2 zet dat natuurlijk graag door. Ontwikkelaar Michael Hegemann heeft zich uitgeleefd in het vervolg, met vier gebieden en twee speltypes. In de ene verzamel je papier, in de andere bevrijd je verloren zielen die ook nou niet echt knuffelbaar zijn. En dan is er nog de shotgun, waarmee je ineens zelf het heft in handen hebt. Toch…? Toch…? *Langzaam zachter wordende echo*

Downloaden: Slender Rising 2 (€3,59 zonder in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Kiwi Dash: gevoelige snaar

ICS Kiwi Dash iPhone iPadSoms raakt een highscorespelletje dat je op het oog al honderd keer eerder hebt gedaan, precies de gevoelige snaar. Kiwi Dash van Gamevil begint met een wat lullig liedje met ‘ooooh’-gezang in herhaling terwijl je liefst 18 uitlegschermen doordrukt. Maar begin je daarna met rennen, dan is datzelfde liedje opeens opzwepend en zie je waar de charme van Kiwi Dash ligt. Bovenin beeld heb je een energiemeter die je met twee dingen leeg krijgt: springen lang ingedrukt houden zodat je fladdert enerzijds en beuken anderzijds. Twee krachten die je graag gebruikt, omdat ze handiger zijn dan over gaten en tegenstanders springen. Zo ben je steeds (onbewust) bezig met afwegen of het handig is nu je energiebalk te verbruiken. Ondertussen spaar je kiwi’s, letters en navulflesjes onderweg, koop je upgrades en nieuwe figuren en ren je jezelf een ongeluk naar een nieuwe highscore.

Downloaden: Kiwi Dash (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Game van de Week: Baldur’s Gate II

Game van de WeekVraag een fervent pc-gamer naar zijn favoriete rollenspel en de kans is groot dat hij Baldur’s Gate II noemt. Het spel staat nog steeds hoog in de ranglijsten waarin gamesites hun favoriete RPG’s onder elkaar hebben gezet, bijna 14 jaar nadat het origineel voor de pc verscheen. Daar hebben wij alle begrip voor. Hoewel de pas uitgebrachte iPad-versie soms wat ouderwets kan ogen, is het namelijk vanaf het eerste moment duidelijk dat dit één van de meest uitgebreide games is die je in de App Store vindt. De spelwereld is immens en biedt genoeg avonturen om je tientallen uren bezig te houden.

ICD Baldur's Gate II iPad GvdWBaldur’s Gate II is een rollenspel dat soms bijna aanvoelt als een strategiegame. Je commandeert een groep avonturiers in hun strijd tegen allerlei soorten fantasiemonsters. Deze gevechten vinden allemaal in real-time plaats, maar je hebt altijd de gelegenheid om de spelwereld te pauzeren en over je volgende zet na te denken. Gebrekkige reflexen zullen daarom nooit de oorzaak zijn van een nederlaag. Naarmate je verder komt leren je personages nieuwe aanvallen, nieuwe spreuken en vinden ze betere wapens en bepantsering.

ICS Baldur's Gate II iPad dorpjeHet origineel uit 2000 werd ontwikkeld door BioWare. Beamdog wist recent de rechten voor het spel te bemachtigen en heeft vervolgens deze nieuwe iOS-versie uitgebracht. Het betreft echter niet een simpele port: de gameresolutie is aangepast voor de iPad, spelomgevingen zijn opgepoetst en extra content maakt de game nog uitgebreider dan hij al was. Baldur’s Gate II op de iPad is alles wat het origineel ook was, plus nog wat. Daarmee is het zonder twijfel het grootste rollenspel dat je in de App Store zult vinden. En onze Game van de Week.

Downloaden: Baldur’s Gate II (€13,99 met in-app aankopen, iPad, iOS 5.1+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2014, 18:58
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.