Bam fu: Vechten om het iPad-scherm in nieuw Nederlands spel

Het nieuwe, Nederlandse iPad-spel Bam fu laat je vechten om cirkels tegen je vrienden. Dit doe je allemaal op één iPad-scherm.

Bam fu iPadHet Nederlandse Game Oven wil maar wat graag dat we samen spelletjes op één iPad spelen: eerst bracht de gamestudio al Fingle uit, een game waarin jij en je tegenstander vingertwister op hetzelfde scherm moeten spelen. Bam fu legt de iPad ook tussen jou en een medespeler. Ditmaal moet je zo snel mogelijk alle vakken op het scherm in jouw kleur krijgen door er op te tappen, terwijl de ander precies hetzelfde probeert te doen.

Bam fu is dan ook een iPad-spel dat je alleen kunt spelen als er vrienden met je in dezelfde kamer zitten. Er is geen verhaal om te volgen, een éénspelermodus om je mee bezig te houden of een prestatie om te behalen door een X aantal uur solo te spelen. Dat is niet gek, want de lol van Bam fu zit vooral in de interactie tussen jou en je tegenspeler. Je zult de vingers van de andere speler in de weg zitten, delen van de iPad proberen te blokkeren en al snel meegesleept worden in je strijd. Een potje met twee spelers was bij ons al hectisch. We zijn daarom benieuwd hoe een vierspelerpotje precies zou uitpakken.

Bam fu iPad 2

De simpelste levels in Bam fu zijn het leukst. Zo is er één level waarin iedere speler één vak heeft dat hij in zijn kleur moet houden, maar is er ondertussen ook een grote cirkel in het midden die voor iedereen even dichtbij is. Je zult daarbij goed moeten bedenken hoe je verdedigt en aanvalt.

Het spelprincipe in Bam fu is oersimpel: je tapt op een cirkel en hij verandert van kleur. Krijg alle cirkels op het scherm in jouw kleur – of in ieder geval het merendeel – en je wint. Dat kan al snel oneerlijk uitpakken, maar de game poogt het enigszins te balanceren. Op bepaalde momenten tijdens het spel bevriezen alle velden, waardoor je even niks kan doen en je wellicht oneerlijke rush naar de overwinning even wordt stopgezet. Het is geheid een moment waarin ervaren spelers een tactiek kunnen toepassen, maar zelf hebben we nog niet echt een idee wat te doen in die pauze.

Downloaden: Bam fu (€0,89, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2013, 10:17
Categorie Games
Onderwerp bam fu

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.