SyncPad: maak een whiteboard van 40 iPads

SyncPad is een app waarbij je met meerdere mensen een online whiteboard kunt vullen. Tijdens een demonstratie werkte dit op 40 iPads tegelijk.

ipads syncpadSyncPad is een dienst waarmee je met meerdere mensen een online whiteboard kunt vullen. Mensen kunnen meedoen via het web, of via een iPhone- of iPad-app. Zo kun je samenwerken aan een ontwerp, een brainstorm of een PDF-document. Alles werkt realtime en om de kracht van de app te laten zien, hebben ze nu een opstelling gemaakt, waarbij 40 iPads tegelijk hetzelfde whiteboard tonen. Ze zijn verbonden met hetzelfde lokale Wi-Fi-netwerk en daarbij blijkt dat de animaties erg soepel lopen en alles op hetzelfde moment wordt bijgewerkt.


Bij SyncPad moet je bij het openen van de app een kamer (room) aanmaken. Je krijgt dan een URL te zien, die je met anderen kunt delen om te kunnen samenwerken. Anderen hoeven geen account aan te maken, maar kunnen meteen de URL in hun webbrowser bekijken. Wil je volgende keer weer iets met anderen delen, tijdens een vergadering of wanneer je niet met mensen kunt afspreken, dan is SyncPad dus een optie om eens aan te denken.

Downloaden: SyncPad (€7,99) en SyncPad Reader (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.