Syncomatic: foto’s synchroniseren met je Mac

Syncomatic is een applicatie die je foto's uit je filmrol synchroniseert met je Mac en deze kan importeren in iPhoto, Aperture of in een aparte map.

syncomaticVoor de mensen die niet kunnen wachten op Fotostream in iCloud brengen wij vandaag een oplossing. Syncomatic verscheen onlangs in de App Store en geeft je de mogelijkheid om al je foto’s en video’s die je maakt met je iPhone te synchroniseren met iPhoto, Aperture of een zelf gekozen map op je Mac.

Syncomatic synchroniseert de foto’s die je maakt op je iPhone met je Mac zodra deze zich in hetzelfde Wi-Fi-netwerk bevinden. Voor synchronisatie hoeft Syncomatic niet open te staan, de app kan namelijk gewoon de foto’s synchroniseren in de achtergrond. Foto’s synchroniseren is niet mogelijk over 3G, en met het oog op de steeds kleinere databundels in Nederland, is een app die geen gebruik maakt van 3G een zorg minder.

Om bij te houden hoeveel foto’s de app nog moet synchroniseren laat de app een badge zien met het aantal foto’s dat nog gedaan moet worden. Elke keer de applicatie opstarten om bij te houden hoeveel foto’s er nog verstuurd moeten worden is er dus niet bij. De foto’s komen rechtstreeks uit je filmrol op je iPhone, extra importeren is niet nodig.

Naast de app op je iPhone is een kleine tool op je Mac nodig. Deze tool kan je downloaden van de website van de ontwikkelaar. De tool op je Mac bestaat uit een aantal instellingen om alles werkend te krijgen. Zowel de tool op je Mac als de iPhone app ogen erg simpel. Meer dan instellingen en een lijst met foto’s op je iPhone is niet nodig, en Syncomatic bevat ook niet meer dan dat. Ook de tool op je Mac bevat alleen het strikt noodzakelijke om het synchroniseren goed te laten werken en de foto’s op je juiste plaats terecht te laten komen.

Downloaden: Syncomatic (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2011, 21:50
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotostream, synchroniseren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.