Offline lezen-dienst Spool omgebouwd tot sociaal netwerk

De offline lees-het-later dienst Spool is vernieuwd en biedt nu naast het opslaan van foto's en video's voor offline-gebruik, ook de mogelijkheid al je bewaarde content te delen met je vrienden op het netwerk.

Spool vernieuwd voor iPhone iPod touch iPadVoordat de offline leesdienst Read It Later werd omgekat tot Pocket en behalve artikelen ook foto’s en video’s voor later offline gebruik kon bewaren, was er al een andere dienst die hetzelfde kon: Spool. We schreven wel eens eerder over de dienst, maar de applicatie sloeg in ieder geval in Nederland nog niet echt aan. Nu slaat de app een andere richting in om zich te onderscheiden van de veel bekendere concurrent Pocket. Vanaf nu is de strekking van de app: ‘Ontdek wat de wereld leest’.

Spool top spoolers linksAls je nu vanaf je webbrowser een artikel, afbeelding of (Flash)video ‘spoolt’ om later terug te zien op de iPhone, krijg je de optie te zien of je de link wilt delen met vrienden in de applicatie. Die voeg je automatisch toe als je Facebook en/ of Twitter koppelt en tussen je vrienden daar Spool-gebruikers zitten. Zo deel je links niet langer voor jezelf, maar ook voor anderen. De kloof tussen de leesdiensten als Spool en URL-verkorter Bitly, is daarmee wel echt gedicht. Bitly veranderde vorige week nog haar insteek van counter van verkorte links, naar een netwerk waarin je links met andere personen deelt. Ook met die iPhone-app kan je artikelen offline inladen en teruglezen. Ironisch genoeg biedt Spool ook een counter. Met de Respool-functie kan je zien hoe vaak je stukjes zijn opgepakt door andere gebruikers.

Spool profielinformatieKom Spool binnen en je ziet meteen een lijstje van de artikelen die een handvol Top Spoolers heeft gedeeld. Met het tabblad My Feed bovenin, kan je schakelen naar de laatste gedeelde items van vrienden. Eigen voor offline gebruik geprepareerde artikelen zie je terug onder het tweede tabblad.

De laatste vernieuwing van Spool bevindt zich buiten de applicatie: de webapp is onder handen genomen. Spool moet het absoluut van haar eigen integratie en de Spool-knop die je in je webbrowser kan integreren (in bijvoorbeeld Google Reader) hebben. De dienst wordt vooralsnog amper ondersteund door externe iPhone-applicaties waar vanuit je artikelen kan doorsturen en bewaren – in tegenstelling tot bijvoorbeeld Pocket.

Downloaden: Spool (gratis)

Met de apps News.me en Zerobird kan je álle artikelen die je sociale netwerk deelt, teruglezen. Die apps scannen de links in je Twitter- en Facebook-timeline zonder dat gebruikers een aparte deel-actie hoeven uit te voeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2012, 11:28
Categorieën Nieuws, Sociaal netwerken
Onderwerp offline lezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.