Bordspel Eclipse: New Dawn for the Galaxy nu als iPad-game

Het bordspel Eclipse is nu als iPad-game beschikbaar. Je kunt het met maximaal zes personen spelen rondom dezelfde iPad of online spelen tegen anderen.

eclipseEclipse: New Dawn for the New Galaxy is de (lange) naam voor een nieuwe rondengebaseerde strategiegame die je als een bordspel speelt. De game is net in de App Store verschenen en heeft een retro-achtige 2D-gebruikersinterface, waarbij je alleen kunt spelen tegen AI-tegenstanders of met maximaal zes mensen tegelijk kunt spelen. De multiplayer werkt op verschillende manieren: je kunt met z’n zessen rond de tafel gaan zitten en de iPad als digitaal speelbord gebruiken. Of je kunt online spelen tegen een mix van vrienden, vreemden of AI-tegenstanders.

Er zijn zeven speelbare volkeren in deze game, elk met unieke eigenschappen en drie verschillende niveau’s van de AI-vaardigheden. Het wordt aangegeven met aanduidingen als: Hardcore AI, Normal AI en Peaceful AI.

In Eclipse krijg je het commando over een beschaving, ergens in het universum. Je moet successen boeken en vijanden verslaan, nieuwe sterrenselstels ontdekken, technologieën onderzoeken en ruimteschepen bouwen. Er zijn meerdere manieren om te winnen, dus het draait om zo strategisch mogelijk plannen, inhaken op de zwakheden van je vijanden en proberen om zoveel mogelijk uit jouw volk te halen. Er zitten Game Center-achievements in de app, zodat anderen ook kunnen zien hoe goed jij bent met deze game.

Downloaden: Eclipse: New Dawn for the Galaxy (€5,99, iPad, iOS 5.0+)

eclipse new dawn

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2013, 12:10
Categorie Games
Onderwerpen game, muziek, strategiegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.