iOS game-update: Mega Jump in HD, Greedy Dwarf en 1941 Frozen Front

1941 Frozen Front is een gratis te spelen turn-based strategiegame in de Tweede Wereldoorlog voor iPhone en iPad; Mega Jump eindelijk HD!

GU WO 1941 Frozen Front headerVerrassing! Het lugubere platformspel Limbo is niet vanavond en niet morgenochtend pas te downloaden, maar liet zich vanochtend al op de iPhone en iPad installeren. Nu kunnen we ons voorstellen dat het avontuurlijke en beklemmende spel de zin om andere nieuwe games aan de tand te voelen vandaag, overboord gooit. Maar we zetten toch graag wat nieuwe spellen en updates op rij. Zo lees je onder andere over een update voor de verjaardag van Mega Jump en over het strategische oorlogsspel 1941 Frozen Front.

Mega Jump krijgt het hoor: iPhone 5-ondersteuning!

GU WO Mega Jump Retina en iPadBeter laat dan nooit, zullen we maar zeggen. Of is het juist een grote fanservice van uitgever Get Set Games? Hoe dan ook: op de derde verjaardag van het spelletje is Mega Jump bijgewerkt naar versie 20.0 (!) en maakt het vol gebruik van het scherm van de iPad én iPhone 5. Jawel, het spelletje is geoptimaliseerd voor de schermgrootte van de iPhone 5 en iPod touch 5th gen. Hoera! In Mega Jump is het jouw taak om zo hoog mogelijk te komen door van platform naar platform te springen. Het speel heeft hierdoor nogal wat weg van het inmiddels klassieke Doodle Jump. Tijdens het springen pak je echter ook een hoop muntjes op die je kunt steken in power-ups die het spel vele malen hectischer maken dan de Doodle-variant. Mega Jump is gratis, maar zit tjokvol met in-app aankopen. Door echt geld uit te geven kun je sneller power-ups vrijspelen, die je weer kunt gebruiken om hogere scores te halen. Kan Mega Jump nog meer spelers voor zich winnen dan de eerste 40 miljoen die het al eens hebben geprobeerd?
Donwloaden: Mega Jump (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Greedy Dwarf mist het

GU WO Greedy Dwarf iPhone iPadHet stikt van de 3D-renspelletjes op de iPhone en iPad. We zijn er dit jaar al voor drie als een blok gevallen: Sonic Dash met de razendsnelle blauwe egel, Running With Friends met een erg leuk Spaans stierenthema en onlangs nog het melige Dispicable Me: Minion Rush. Je moet als nieuwkomer in het genre wat te bieden hebben om daar tegenover je mannetje te kunnen staan, en temeer is het een bijna gedurfde zet dat uitgever Crescent Moon 89 cent verlangt voor haar nieuwe mijnkarretjesracer Greedy Dwarf. En nu kunnen we heel snel constateren: die meerwaarde is het spelletje niet waard ten opzichte van de drie genoemde games. Greedy Warf laat je niet rennen, maar plaatst je vanaf moment één in een mijnkarretje en laat je zo tokkelen over allerlei dunne korstplaten temidden van grotten vol lava. Net als in Dispicable Me, wisselt de camera regelmatig tussen aanzicht van achteren en van opzij, om de afwisseling wat groter te houden. Maar die afwisseling biedt de game in zijn situaties niet zo, en daar zijn de andere drie games juist zo goed in. We missen razendsnelle opeenvolgingen van allerlei gevaren die op je af worden gestuurd, waar we in de andere games een tiende keer nog verbaasd kunnen zijn over de hectiek die op je af komt. De uitstraling van het spelletje is daarnaast ook wat monotoon, al is de aanpak wel te prijzen: het spel biedt 32 levels in plaats van eindeloze sessies, en in-app aankopen ontbreken ook. Maar toch. Greedy Dwarf is geen goudmijn.
Downloaden: Greedy Dwarf (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: 1941 Frozen Front

GU WO 1941 Frozen Front screenshotTanks zijn het helemaal nu het succes van browsergame World of Tanks de wereld overgaat. Het thema Tweede Wereldoorog doet het ook altijd lekker, en dan bekt de titel ook nog eens goed: 1941 Frozen Front. Stoere naam. Waar kan dit spel eindigen? In de gratis te downloaden strategiegame ga je turn-based gevechten aan met een gezelschap aan legereenheden waarmee je besneeuwde velden en bossen doorkruist om vijandelijke linies te doorkruisen en open te reten. Je zet om beurten tegen de computer je grondtroepen, tanks en luchtmacht en zo speel je een soort schaak met legereenheden tegen de computer – of tegen iemand anders door de iPhone of iPad door te geven. Frozen Front is gratis te downloaden, en dat betekent dat de reparaties, camouflage en versterking van nieuwe eenheden een duwtje in de rug kan krijgen door eventueel zelf wat geld in het spel te steken. Tja, wat kunnen we ervan zeggen: het went. Gelukkig krijg je ook meteen goud voor het vernietigen van tegenstanders op de kaart en kan je ook door simpel te spelen verder marcheren in de Tweede Wereldoorlog, waarbij de missies misschien en de voertuigen en troepen zeker gebaseerd zijn op die uit de oorlog zelf. De animaties zijn niet top-notch, maar 1941 ‘heeft iets’. Het kan best een succesje worden, vermoeden we.
Downloaden: 1941 Frozen Front (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2013, 20:00
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, mega jump, strategiegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.