iOS game-update: World of Aircraft, Kite Surfer, Solara en update Strategy & Tactics

Kite Surfer is een nieuwe variant op Temple Run en Running With Friends, World of Aircraft een goedkope vlieg-shooter en meer in de GU!

GU WO World of Aircraft iPad iPhone headerHet is maar goed dat we de iOS game-update niet in potentiële speeluren omrekenen, anders hadden we een flinke rekensom aan de rubriek vandaag. Solara mengt Tiny Tower met Final Fantasy-achtig vechten, World of Aircraft is een visueel indrukwekkend vlieg- schietspelletje met online modus, Kite Surfer een nieuw 3D-renspelletje op het water en ten slotte heeft ook Strategy & Tactics: World War II een update gekregen. Als je die nog niet kent: dat is een variant op RISK voor de iPhone en iPad…

Solara: toren bouwen en aanvallen

GU WO Solara iPad iPhoneIemand in de Amerikaanse App Store noemt Solara een ideale mix tussen Pokémon en Clash of Clans, maar we vermoeden dat die recensie van een vriendje van de ontwikkelaar af komt. Een vriendje met een vreemd referentiekader bovendien, want Solara doet ons veel meer denken aan Tiny Tower met een vechtsysteem dat doet denken aan het automatische broertje van Final Fantasy. In Solara bouw je een grote toren met allerlei verdiepingen die verschillende manschappen kunnen behuizen. Die manschappen – magiërs, ridders, boogschutters, helers; het bekende werk – kan je vervolgens selecteren om deel te nemen aan de gevechten die je aangaat in het spel. In totaal kan je 15 helden aanstellen die het opnemen tegen 80 verschillende monsters, waaronder op het land wonende inktvissen en draken. Je hebt een queeste van 300 missies om te voltooien, en de missies waarin het vechten door de computer wordt gedaan, worden natuurlijk steeds lastiger zodat je het liefst wel wat investeert in de voorhanden zijnde in-app aankopen in het spel. Als je voor ogen hebt welke van je helden het sterkst en best ontwikkeld zijn, kan je de krachten ook online meten tegen andere spelers. Wie weet wacht er voor Solara wel een groot succes.
Downloaden: Solara (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Risk-achtige Strategy & Tactics krijgt update

GU WO Strategy and Tactics iPad iPhoneDe Tweede Wereldoorlog-variant op RISK, het met vier sterren gemiddeld beoordeelde Strategy & Tactics, heeft een aardige update gekregen voor de iPhone en iPad. In het spel waarin je extra grondstoffen koopt via in-app purchases, heb je nu de beschikking over twee nieuwe campagnes. Twee nieuwe delen verhaallijnen met gevechten dus. De eerste heet Victory Day en daarin verjaag je het Nazi-regime niet alleen uit het land, maar ga je ook de confrontatie aan in Berlijn. In Twilight of the Gods ga je over de clash tussen de Duitsers en de Russen van 1943 en 1945… en probeer je de Russen in de weg te zitten. De oorlogsliefhebber kan zijn hart weer ophalen met heel wat tactisch veroveren en gedobbel, offline, offline tegen anderen of online.
Downloaden: Strategy & Tactics: World War II (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Kite Surfer: renspel op het water

GU WO Kite Surfer iPad iPhoneZe blijven het aardig doen, die renspelletjes. We denken dat dat mede te danken is aan de verschillende thema’s die erop zijn toe te passen, waardoor ze ook visueel fris en onderscheidend blijven. Zo neemt Iron Man 3 het trucje mee naar de lucht en ren je in Running With Friends tussen de stieren in Pamplona: erg leuke aankledingen die goed kunnen verhullen dat je weer hetzelfde spel speelt. Kite Surfer past dat trucje toe op het water. Je hangt achter een nog net in beeld zichtbare kite aan en surft zo oneindig door wateren langs vrolijke stranden op zonovergoten vakantiedagen. Ja, het spel heeft beslist een lekker zomerse sfeer nu de lente nog steeds niet echt op gang wil komen. Speltechnisch maakt het niet zo vrolijk: het doet zijn best je flink opzij en omhoog en omlaag te laten swipen om objecten te ontwijken, munten te sparen en power-ups te scoren, maar weigert anderzijds om iets unieks te introduceren. Dat is wel jammer, want ondanks het nieuwe thema hebben we nu nadrukkelijk wèl het gevoel dat we dit al tig keer hebben gespeeld.
Downloaden: Kite Surfer (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: World of Aircraft

GU WO World of Aircraft screenshotEen naam die meteen vertrouwd klinkt en ook nog een grijns op het gezicht weet te toveren: World of Aircraft. Een rechtstreekse haak op gigasucces World of Warcraft natuurlijk, en een vlieg- schietspel. World of Aircraft ziet er allereerst voortreffelijk uit, met gedetailleerde omgevingen waar je overheen vliegt. Tegelijk is het spel lekker vlot gehouden, tegen het onrealistische aan. Je vliegt makkelijk, schiet makkelijk en kan een tijdelijke versnelling inzetten met een nogal raar motorgeluid – maar na de korte tutorial loop je zo met de besturing weg, en dat is wel eens anders in het vlieggenre. Hij gebruikt dan ook geen kantelbewegingen van de iPhone en heeft bovendien bespaard op de meest ingewikkelde capriolen. Het spel dat overblijft kan je arcade noemen, en dat zet door in de online multiplayergevechten die je hebt in het spel. Hier geen wedstrijdjes wie de meeste lock-on raketten in zijn magazijn over heeft, maar een veel traditioneler deathmatch spel. Je kan je vliegtuigen zelfs uitrusten met sluipschuttergeweren om vliegtuigen in de verte af te knallen – echt! Voordat je de betere uitrusting waaronder 27 andere Tweede Wereldoorlog-kisten hebt, mag je wel in de buidel tasten in de in-app winkel, wat altijd schade doet aan de feestvreugde. Zo spectaculair als op de screenshots is World of Aircraft niet, maar het is wel een geinig en fraai vlieg- en schietspel.
Downloaden: World of Aircraft (€0,89, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2013, 19:15
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, strategiegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.