Strakke agenda-apps Cal en Sunrise Agenda vernieuwd

De twee design agenda-apps Sunrise Agenda en Cal zijn vernieuwd voor de iPhone, met design, Uber-ondersteuning en bevestigingsmails.

Cal en Sunrise Agenda vernieuwdCal, de strakke agenda-app van de makers van Any.DO, heeft een aardige update gekregen. De applicatie denkt nu op meer punten met je mee dan het tonen van verjaardagen en de locatie van afspraken. Voortaan is Cal voor de iPhone ook in staat om je rechtstreeks door te verbinden met de taxi-app Uber. Je kan een eigen navigatie-app kiezen om naar je bestemming te komen en je kan bevestigingsmails sturen naar vrienden als je een afspraak inplant. Ook agenda-app Sunrise Agenda kreeg een update.

In Cal krijgen ontvangers van je bevestigingsmail een link waarop ze kunnen aangeven dat ze (op tijd) zullen komen. Cal wijst er wel op dat de bevestigingsmail nog in testfase is. Andere vernieuwingen aan de agenda-app voor iPhone zijn betere ondersteuning voor iOS 7 en een aanzienlijk verbeterde ondersteuning van timezones. Ook zou je verjaardagscadeaus naar bekenden kunnen sturen vanuit de app, maar we zien op verjaardagspagina’s steeds een leeg wit vlak waarvan we vermoeden dat de functie daar hoort te staan. Ondanks die nieuwe fout drukt Cal op het hart dat er talloze fouten uit de app zijn verwijderd.

Sunrise Agenda in iOS 7 stijlCal voor iPhone is niet de enige modern vormgegeven agenda-app die vandaag is voorzien van een update. Ook Sunrise Agenda (onderste screenshot) heeft een update gekregen waarbij de nieuwe naam meteen in het oog springt. De app heette voorheen Sunrise Calendar, om de samenwerking met Google Calendar te onderstrepen. Maar daar is dus van losgelaten. De update introduceert verder een nieuw app-pictogram en een snaarstrakke, hoekige iOS 7-layout.

Als je op zoek bent naar een agenda-app met vooruitstrevend design, kan je zowel bij Sunrise Agenda als Cal terecht. Beide applicaties spelen slim in op groepsafspraken en verjaardagen. Het verschil is dat Sunrise geschikt is voor Google Calendar-gebruik en Cal de standaardagenda in iOS ondersteunt.

Downloaden: Cal (gratis, iPhone, iOS 6.0+)
Downloaden: Sunrise Agenda (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2013, 13:26
Categorie Productiviteit
Onderwerp sunrise

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.