NOS nieuwsapp voor iPad krijgt weer en verkeer

NOS voor de iPad is voorzien van het weer en verkeer. Ook kan je de lettergrootte bij artikelen instellen.

NOS iPad-app nieuwsDe NOS vond het informatie die niet perse nodig was op de iPad: het weerbericht en verkeersinformatie. Maar na gebruikerskritiek is de publieke omroep daar nu van teruggekomen. NOS op de iPad toont voortaan ook hoe warm het is en wordt en de drukte op de Nederlandse wegen. De rubrieken worden op compact formaat in de titelbalk van de applicatie getoond. Met een druk erop open je kaders.

De informatie bestaat uit lekker grote tekst en duidelijke pictogrammen. Bij Verkeer zie je de meldingen onder elkaar opgesomd, met een wegnummer aangeduid met kleur en een omschrijving. Bovenin zie je hoeveel meldingen en kilometer file er in totaal zijn. Het weerbericht bestaat uit een vijfdaagse voorspelling, een kleine buienkaart die je niet kan uitvergroten en een link naar het laatste weerbericht in videovorm.

Het is niet de enige vernieuwing in NOS versie 2.1 voor iPad. Links van een artikel zie je nu een Aa-knop waarmee je meteen de lettergrootte van de tekst aanpast. Er zijn vier standen: een kleiner en twee groter dan voorheen. Ten slotte zijn er wat optimalisaties doorgevoerd voor iOS 7. Die gelden als enige onderdeel van de update ook voor de iPhone-versie van de app.

Downloaden: NOS (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2013, 13:15
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.