Stockfotosite Shutterstock krijgt iPhone-applicatie

De stockfotosite Shutterstock heeft zijn iPad-app bijgewerkt, waardoor hij voortaan ook op de iPhone gebruikt kan worden.

ShutterstockShutterstock heeft een update uitgebracht voor zijn iPad-applicatie, waardoor hij voortaan ook op de iPhone gebruikt kan worden. Met Shutterstock kun je door een verzameling stockfoto’s en illustraties bladeren, zodat je op een later moment via de gelijknamige site de afbeeldingen kunt kopen. De app is handig voor bijvoorbeeld ontwerpers, die gebruik moeten maken van bepaalde beelden.

De iPhone-app van Shutterstock bestaat uit een tabblad met uitgelichte fotogalerijen, een zoekfunctie en een plek om je gemaakte fotoverzamelingen te bekijken. Iedere foto die je in de app vindt kun je in een zogeheten Lightbox zetten, waardoor je ze later makkelijk kunt terugvinden. Een Lightbox wordt in je account opgeslagen, waardoor je hem later ook op de website van Shutterstock kunt bekijken.

Shutterstock 2De Lightbox-functie is gelijk ook een manier om een foto of illustratie gevonden op de iPhone makkelijk te kopen. Het is namelijk alleen maar mogelijk om je afbeeldingen vanaf de website te kopen: de iPhone-app bevat enkel knoppen om de afbeelding te plaatsen in je Lightbox of hem te bekijken op Shutterstock.com. De iPhone-app lijkt daarom vooral een manier om makkelijk door het aanbod te bladeren: je vindt een paar afbeeldingen die je wil aanschaffen, slaat ze op in je Lightbox en koopt ze later vanaf bijvoorbeeld een computer. Wil je ze echt op dat moment aanschaffen, dan kan dit ook vanuit de browser van je iPhone.

Downloaden: Shutterstock (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2012, 14:26
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotoalbum

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.