Kwizzle: Nederlandse online quiz voor iPhone

Kwizzle is een nieuw Nederlands iPhone-quizspel dat je online tegen anderen kan doen, net als De Slimste Mens en BattleQuiz.

Kwizzle online quiz Nederlands op de iPhoneNa De Slimste Mens en BattleQuiz is er opnieuw een online quizspel op de iPhone en iPod touch uitgebracht van Nederlandse afkomst. In Kwizzle speel je drie rondes tegen een willekeurige tegenstander of een vriend en beantwoord je per ronde tien vragen. Wie uiteindelijk de meeste punten heeft, wint. Het spel maakt het je daarbij lekker makkelijk: je kan inloggen via een nieuw account of via Facebook en het spel bekijkt automatisch of vrienden van je het al spelen.

Geen aparte knop meer dus om lang en uitgebreid naar Facebook-vrienden te zoeken die het spel ook hebben geïnstalleerd. Je start een nieuw spel en Kwizzle begint vanzelf met het zoeken. Geen vrienden gevonden? Dan blijft alleen de optie om tegen een willekeurige speler te spelen over. Je kiest vervolgens een genre van vragen, waarbij de app je de keuze geeft uit vier willekeurige categorieën uit de eigen database. Dat kan van alles zijn. Zo komen wij rondes tegen met de namen ‘Modellen van automerken’, ‘Films 1’, ‘Nieuws Binnenland 1’ en ‘Disney 3’. Het lijkt er dus op dat het pakketten zijn met vastgelegde vragen die je meermaals voor je kiezen kan krijgen.

De vragen staan groot bovenin beeld en ook de vier knoppen met antwoorden zijn dik en goed leesbaar. Daartussen zie je elke vraag een balk met een tijdsindicatie. Hoe sneller je antwoordt, hoe hoger je winstkans. Als je alle tien vragen beantwoord hebt, is de tegenstander aan de beurt en krijgt diegene dezelfde vragen. Dat er drie rondes zijn, betekent dat één speler twee rondes mag bepalen en de ander één. Tja, dat komt de eerlijkheid van het spelletje niet ten goede en mag beter, Kwizzle.

Kwizzle speloverzicht Kwizzle juiste antwoord

Aan het eind van elke ronde zie je wat de kennisverhoudingen zijn tussen beide spelers op een categorie, uitgelegd in een scorebalk. Daarin zie je in een balk de totaalscore van beide spelers. Het winnen van een spel geeft helaas weinig feedback in Kwizzle. Je krijgt geen scherm te zien met daarop de winnaar en zelfs in het overzicht van gespeelde spellen op de hoofdpagina van het spel, zie je niet of een potje gewonnen of verloren is. Snel een rematch doen of een speler toevoegen aan je vriendenlijst? Niet mogelijk. Een chatfunctie dan? Ook afwezig. Hier houdt het spel niet over.

Kwizzle wordt amper gestoord door reclame, met enkel een reclame na een potje en een balk onderin het scherm. Er zijn geen mogelijkheden om meer te doen met muntjes die je koopt bijvoorbeeld. Wil je de advertenties verwijderen, dan betaal je 1,79 euro. Voor dat geld kan je ook meer dan (al schrijft de app als) spellen tegelijk doen en zie je achteraf welke fouten je hebt gemaakt.

Er treedt wel een grappig effect op: door de vier seconde die je na een pot naar de reclame moet kijken, bouwt de spanning de app voor het resultaat op. Het versterkt het gevoel dat we ook tijdens het spelen hebben: Kwizzle is leuk en lekker spannend. De grootste fouten van het spel zijn de verdeling van de vragenrondes en het missen van een winstbevestiging. Laten we het pakket ‘Suggesties 1’ noemen.

Downloaden: Kwizzle (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2012, 15:30
Categorieën Games, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.