Star Walk 6.0: nieuwe effecten, meer informatie en nieuwe gallerij

De fraaie sterren-kijk app Star Walk voor de iPad is voorzien van een vernieuwde galerij en een herziene manier van informatie brengen. Daarnaast is er een fraaie animatie van een zonsopkomst in de ruimte toegevoegd.

Star Walk augmented sterren kijkenDe populaire app Star Walk heeft een grote nieuwe update gekregen. De applicatie waarmee je het heelal kan verkennen met de iPad, is onder andere voorzien van een spectaculair nieuw zonsopkomst-effect. Daarnaast wordt de informatie in de applicatie voortaan overzichtelijker weergegeven, met beeld van een onderwerp rechts in de hoek, tekst en korte feiten links en afbeeldingen in een balk onderin het scherm.

De uitgebreide informatie wordt verkort in een kleine samenvatting waar je op stuit en er zijn aparte knoppen voor de ruimtelijke en fysieke gegevens van een planeet, alsmede de structuur ervan. De informatie is opgedeeld in hapklare brokken en daardoor heb je minder het gevoel dat je aan een encyclopedie begint.

De vernieuwingen van versie 6.0 worden gevisualiseerd in een trailer van ontwikkelaar Vito Technology. Daarin zie je onder andere de animatie van de zonsopkomst, de nieuwe informatieindeling en de nieuwe aanpak voor de galerij. Die bedient voortaan als het fotoalbum op je iPad. Niet vertoond is de vernieuwde deelknop – maar dat is dan ook het minst boeiende aan de update.

Downloaden: Star Walk (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2012, 14:40
Categorie Onderwijs
Onderwerpen astronomie, star walk, sterren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.